Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου πρόσφερε την πρωθυπουργία στον Μπένετ

Ο Νετανιάχου πρόσφερε την πρωθυπουργία στον Μπένετ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε μια ασυνήθιστη προσφορά τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί δεξιά κυβέρνηση. Πρότεινε στον Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής του κόμματος «Γιαμίνα» («Νέα Δεξιά») να συγκυβερνήσουν με εκ περιτροπής πρωθυπουργία και μάλιστα πρόσφερε το πρώτο έτος πρωθυπουργίας στον Μπένετ.

Ο Νετανιάχου εξηγώντας την πρότασή του αυτή είπε ότι, «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι διαμάχες μέσα στη δεξιά δεν εμποδίζουν τη δημιουργία μιας δεξιάς κυβέρνησης· ​​δεν πρέπει να αφήσουμε την καταστροφή της Αριστεράς και των Συμφωνιών του Όσλο να επαναληφθούν».

«Του είπα», συνέχισε ο Νετανιάχου, «ότι για να αποτρέψω την άνοδο μιας αριστερής κυβέρνησης θα συμφωνούσα με την πρότασή του να υπάρξει συμφωνία εναλλαγής στην οποία θα υπηρετούσε ως πρωθυπουργός για το πρώτο έτος».

Ο Μπενέτ απάντησε στον Νετανιάχου: «Δεν ζήτησα ποτέ την πρωθυπουργία, απλά ζήτησα από τον Νετανιάχου να σχηματίσει μια δεξιά κυβέρνηση, την οποία θα υποστηρίζαμε».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρότεινε ένα σχέδιο στον Ναφτάλι Μπένετ για να συγκροτηθεί μια δεξιά κυβέρνηση, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του για μια σειρά μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον πρωθυπουργό να θέσει τέρμα στην τρέχουσα ποινική δίκη του.

Δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Walla τη Δευτέρα ισχυρίστηκε ότι, ο Νετανιάχου προσφέρθηκε να υποστηρίξει τον Μπένετ για να δημιουργήσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό και να γίνει πρώτα εκείνος πρωθυπουργός, σε μία συγκυβέρνηση με εκ περιτροπής πρωθυπουργία, εάν ο ηγέτης του κόμματος «Yamina» δεσμευτεί να δώσει στο κόμμα «Likud» του Νετανιάχου τον έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τόσο το «Likud» όσο και το «Yamina» διέψευσαν το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Walla, με το κόμμα του Μπένετ να λέει ότι «δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα» να συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Μπένετ αποσαφήνισε ότι δεν ζήτησε ποτέ να γίνει πρωθυπουργός και επανέλαβε την προηγούμενη δέσμευσή του να ενταχθεί στον Νετανιάχου μόνο εάν βρει αρκετή υποστήριξη από την Κνεσέτ (Βουλή) για έναν συνασπισμό. Αν όχι, είπε ο Μπενέτ, θα υποστηρίξει μια εναλλακτική κυβέρνηση.

«Εάν ο Νετανιάχου δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα σχηματίσουμε κυβέρνηση (εθνικής) ενότητας», επέμεινε ο Μπένετ, αναφερόμενος σε έναν συνασπισμό με κεντρώα, αριστερά και δεξιά κόμματα.

«Το πιο καταστροφικό για το Ισραήλ είναι περισσότερες εκλογές», είπε.

Ο Νετανιάχου απάντησε γρήγορα με ένα επιχείρημα που είχε επικαλεστεί και στο παρελθόν, λέγοντας ότι αν ο Μπένετ έρθει μαζί του θα ακολουθούσαν και άλλοι – καθιστώντας έτσι δυνατή μια δεξιά πλειοψηφία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr