Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονιστικό: Ζευγάρι ηλικιωμένων κάνει ευθανασία για να μη μείνει ο ένας πίσω!

Συγκλονιστικό: Ζευγάρι ηλικιωμένων κάνει ευθανασία για να μη μείνει ο ένας πίσω!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Ευθανασία,

Ηλικιωμένο ζευγάρι αποφάσισε να κάνει μαζί ευθανασία, παρά το γεγονός ότι κανένας από τους δύο δεν είναι βαριά άρρωστος. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ευθανασίας ζεύγους που καταγράφεται στην ιστορία. Ποιος είναι ο λόγος που τους οδήγησε όμως στην απόφαση αυτή;

Ο φόβος ότι μετά από μισό αιώνα συντροφιάς, δεν θα αντέξουν τη μοναξιά εάν φύγει ένας από τους δύο πρώτος από φυσικά αίτια.

Πρόκειται για τον Francis, 89, και την Anne, 86 με καταγωγή από τις Βρυξέλλες. Το ηλικιωμένο ζευγάρι στην απόφασή του έχει την πλήρη στήριξη των τριών παιδιών του, που ισχυρίζονται ότι δεν ήταν πολύ δύσκολα για αυτούς εάν «έφευγε» ένας από τους δύο γονείς.

Μάλιστα τα παιδιά τους είναι αυτά που βρήκαν τον γιατρό που είναι διατεθειμένος να προχωρήσει τον υποβοηθούμενο θάνατο του ηλικιωμένου ζεύγους.

Ο Francis εκτός από τα φάρμακα για τον προστάτη, που παίρνει εδώ και 20 χρόνια, δεν μπορεί να αντέξει μία ημέρα χωρίς μία δόση μορφίνης, ενώ η σύζυγός του έχει χάσει μέρος της όρασής της και σχεδόν όλη την ακοή της.

Ωστόσο, το ζευγάρι είναι τόσο αγαπημένο που καθημερινά και ανελλιπώς πηγαίνει μαζί στην αγορά για ψώνια. Ο ένας στηρίζει τον άλλον, καθώς μόνοι τους φοβούνται.

Μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ζήσουν και να πεθάνουν μαζί, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να επισκεφθούν ένα γηροκομείο, καθώς πέρα από το οικονομικό που δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια, εκτίμησαν ότι έτσι δεν θα είχαν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη λύση της ευθανασίας γιατί θα ήταν καθηλωμένοι σε ένα κρεβάτι.

Έτσι ο Francis και η Anne όρισαν ως ημερομηνία θανάτου τους την 3η Φεβρουαρίου του ερχόμενου έτους, την ημέρα που θα έχουν την 64η επέτειο του γάμου τους.

«Θέλουμε να πεθάνουμε μαζί γιατί και οι δύο φοβόμαστε το μέλλον χωρίς τον άλλον» σημειώνει ο Francis στη βελγική ιστοσελίδα Moustique. Ωστόσο, όπως τονίζει «θέλει κότσια να πηδήξεις από τον 20 όροφο και εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε. Για αυτό και δεν καταλήξαμε στη λύση της αυτοκτονίας. Δεν αντέχουμε. Έτσι καταφύγαμε στην ευθανασία. Μία ένεση και πέφτεις ήρεμος για ύπνο. Απλά δεν ξυπνάς ποτέ».

Ο γιος τους, John Paul 55 ετών επιχείρησε να πείσει τον γιατρό τους να τους κάνει την ένεση της ευθανασίας, κάτι που έχει επιτραπεί στο Βέλγιο από το 2002, αλλά αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος.

Τότε κατέφυγε σε ένα νοσοκομείο στην περιοχή Flanders, όπου γίνεται το 82% των περιπτώσεων ευθανασίας.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι δηλώνει ευγνωμοσύνη για το γιο του. «Του χρωστάμε τόσο πολλά. Δεν θα το είχαμε καταφέρει ποτέ αν δεν ήταν αυτός να τα κανονίσει».

«Δεν είμαστε καθόλου στεναχωρημένοι. Δεσμευθήκαμε ότι θα ζήσουμε μία ζωή μαζί, ευτυχισμένοι και το κάναμε. Τώρα θέλουμε να φύγουμε και μαζί. Είναι η δεύτερή μας δέσμευση. Αν μείνει ένας πίσω θα είναι τόσο μεγάλη η στεναχώρια που δεν θα αντέξει. Αλλά θα ταλαιπωρηθεί και αυτό δεν το θέλουμε» αναφέρουν συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευθανασία: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας πέθανε «χέρι-χέρι» με τη σύζυγό του

Ο φιλότουρκος Μπορέλ θέλει στενότερη συνεργασία με την Τουρκία – Βελγίδα ΥΠΕΞ: «Απαραίτητος εταίρος» η Τουρκία

Ο Σαρλ Μισέλ δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές – Άλλαξε γνώμη

Στην Εύα Καϊλή φταίει (και) η μασονία

Ο Σαρλ Μισέλ αποχωρεί από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Κατεβαίνει ευρωβουλευτής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr