Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλοι στρατιωτικοί προειδοποιούν τον Μακρόν για εμφύλιο πόλεμο

Γάλλοι στρατιωτικοί προειδοποιούν τον Μακρόν για εμφύλιο πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για υποχωρητικότητα απέναντι στον Ισλαμισμό κατηγορούν την γαλλική κυβέρνηση περίπου 75.000 Γάλλοι πολίτες, οι οποίοι συνυπογράφουν επιστολή που δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής το δεξιό περιοδικό Valeurs Actuelles.

«Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας», αναφέρει το κείμενο που ανώνυμα δημοσίευσαν εν ενεργεία στρατιωτικοί και στην συνέχεια συνυπέγραψαν μέλη του κοινού.

Οι βαθμοί και ο αριθμός των στρατιωτικών που έγραψαν την επιστολή παραμένει ασαφής, περιγράφουν όμως τους εαυτούς τους ως μία νεότερη γενιά στρατιωτικών που έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ή έχει συμμετάσχει σε εγχώριες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

«Έδωσαν την ζωή τους για να καταστρέψουν τον Ισλαμισμό, στον οποίο εσείς κάνετε παραχωρήσεις επί του εδάφους μας», αναφέρουν, ενώ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε σε αντίστοιχη επιστολή εν αποστρατεία στρατιωτικών τον περασμένο μήνα.

Τότε, η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, είχε δηλώσει ότι θα υπάρξουν τιμωρίες για παράβαση του νόμου που απαγορεύει σε στρατιωτικούς να εκφράζουν δημόσια άποψη για θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα. Στην υποστήριξη των στρατιωτικών τότε, είχε σπεύσει η υποψήφια της ακροδεξιάς για την προεδρία, Μαρίν Λε Πεν.

«Πολέμησαν για να επιτρέψετε να γίνει η Γαλλία ένα αποτυχημένο κράτος;» αναφέρουν στην επιστολή τους οι στρατιωτικοί, ενώ σε άλλο σημείο:

«Αν ξεσπάσει εμφύλιος, ο στρατός θα διατηρήσι την κυριαρχεία του εδάφους μας.

»Κανείς δεν θέλει μία τέτοια κατάσταση αλλά ναι, ο εμφύλιος πόλεμος προετοιμάζεται στην Γαλλία και το γνωρίζεται πολύ καλά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr