ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοσυγκράτηση από Ισραήλ και Χαμάς ζητά ο Γκουτέρες

Αυτοσυγκράτηση από Ισραήλ και Χαμάς ζητά ο Γκουτέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων «πρέπει να σταματήσει αμέσως» υπογράμμισε απόψε, σε ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, δηλώνοντας ότι «ανησυχεί σοβαρά» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να ελέγξουν την προσφυγή τους στη βία», τόνισε ο Γκουτέρες συμπληρώνοντας επίσης πως «η τυφλή εκτόξευση ρουκετών και βλημάτων όλμων προς κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ είναι απαράδεκτη».

«Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινές έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και το νότιο Ισραήλ, στη χειρότερη κλιμάκωση της βίας των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε από τις ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) διέψευσαν «μυστική επίσκεψη» Νετανιάχου ή ισραηλινής στρατιωτικής αντιπροσωπείας

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

WSJ: Μυστικές επισκέψεις του αρχηγού της Μοσάντ στα Εμιράτα (ΗΑΕ) κατά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ; Η θρησκευτική κρίση που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Νετανιάχου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr