Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλήρη πρόσβαση στα αρχεία της Κίνας θέλουν οι ΗΠΑ για την προέλευση της Covid-19

Πλήρη πρόσβαση στα αρχεία της Κίνας θέλουν οι ΗΠΑ για την προέλευση της Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της έρευνάς του για την προέλευση του κορωνοϊού, ζητώντας να έχουν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες πλήρη πρόσβαση στα αρχικά δεδομένα και τα δείγματα στην Κίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από τις αμερικανικές υπηρεσίες να βρουν απαντήσεις για την προέλευση του ιού, εξηγώντας ότι εξετάζονται διαφορετικές θεωρίες, η μία εκ των οποίων μιλά για την πιθανότητα κάποιου ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο.

«Είναι κρίσιμης σημασίας η Κίνα να παράσχει στους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες πλήρη πρόσβαση στα αρχικά δεδομένα και τα δείγματα ώστε να κατανοήσουμε την προέλευση του ιού και τα πρώτα στάδια της πανδημίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αποστολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η Κίνα απορρίπτει την έρευνα Μπάιντεν και περνά στην αντεπίθεση

Απάντηση στην έκκληση του Τζο Μπάιντεν στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να βρουν αν τελικά ο κορωνοϊός «δραπέτευσε» από εργαστήριο της Βουχάν, έδωσε την Πέμπτη το Πεκίνο, το οποίο αμφισβητεί ανοιχτά τα κίνητρα της Ουάσιγκτον και «θυμάται» το «διαβόητο ιστορικό» των υπηρεσιών πληροφοριών του Λευκού Οίκου που «οδήγησε στον πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, επανέλαβε τη θέση του Πεκίνου, ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» ο ιός να προήλθε -και να πέρασε στον άνθρωπο- από εργαστήριο της Boυχάν, επισημαίνοντας τα ευρήματα της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον Μάρτιο.

«Οι ΗΠΑ έχουν ένα και μόνο σκοπό: να χρησιμοποιήσουν την πανδημία για να συνεχίσουν να στιγματίζουν και να χειραγωγούν πολιτικά, ώστε να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους.

»Είναι ασεβείς προς την επιστήμη, ανεύθυνες ως προς τη ζωή των ανθρώπων, και αντιπαραγωγικές στις συντονισμένες παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr