Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακολουθούν οι Covid-26 και Covid-32 εάν δεν μάθουμε την αλήθεια για την Κίνα

Ακολουθούν οι Covid-26 και Covid-32 εάν δεν μάθουμε την αλήθεια για την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ακολουθούν οι Covid-26 και Covid-32 αν δεν απαντηθεί το ερώτημα από πού προέρχεται ο κορωνοϊός 19 προειδοποιεί από το NBC o Αμερικανός λοιμωξιολόγος Peter J. Hotez πιέζοντας να συγκροτηθεί ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων, επιδημιολόγων και ιολόγων που «θα εργαστεί στην Κίνα για περίοδο έξι μηνών έως ενός έτους».

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να «ξέφυγε» από το εργαστήριο στην Bουχάν της Κίνας, την οποία καλούν να παράσχει μεγαλύτερη διαφάνεια.

Nέα δημοσιεύματα συνηγορούν παρουσιάζοντας εντυπωσιακές συμπτώσεις:

Η Βουχάν, όπου φέρεται να ξεκίνησε η πανδημία, είναι έδρα του κορυφαίου Ινστιτούτου Ιολογίας της Κίνας.

Το εργαστήριο αλληλούχησε τον γενετικό κώδικα του πιο γνωστού προγόνου σε νυχτερίδες ιού, SARS-CoV-2, που ονομάζεται RatG13 και είναι κατά 96,2% ίδιος με το νέο κορωνοϊό.

Μάλιστα, η εκ των επικεφαλής ερευνήτρια Shi Zhengli, που ονομάζεται και «Γυναίκα νυχτερίδα», νόσησε τον Νοέμβριο του 2019 αμέσως πριν από την έναρξη της επιδημίας, με απροσδιόριστη ακόμη ασθένεια.

Ακόμη δύο εργαστήρια στη Βουχάν, πραγματοποιούν έρευνες πάνω στους κορονοϊούς, εκ των οποίων κάποιες πάνω σε νυχτερίδες.

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προθεσμία 90 ημερών από τον πρόεδρο Μπάιντεν να διαλευκάνουν την υπόθεση ενώ ήδη ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι πιέζει τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας για δεύτερη έρευνα.

Σύμφωνα με τους Sunday Times και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεν αποκλείουν το εν λόγω σενάριο και συνεργάζονται ήδη με τις αμερικανικές.

Η στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφερε ότι ο επικεφαλής του οργανισμού, Τέντρος Γκεμπρεγιέσους, υπενθύμισε ήδη στην Κίνα ότι η πρώτη έρευνα δεν προχώρησε σε βάθος λόγω περιορισμών που επέβαλε το Πεκίνο.

Υποψίες στράφηκαν από την αρχή στην αγορά εμπορίας ζώων της Βουχάν.

Ωστόσο η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά από τα πρώτα κρούσματα στη Βουχάν δεν είχαν καμία επαφή με ζωονόσο.

Σχετικά με τη θεωρία της μετάβασης του ιού από ζώο σε άνθρωπο, υπάρχει και η μεγάλη απορία για το πώς το μολυσμένο ζώο ήρθε σε επαφή με τον Ασθενή Μηδέν, τον πρώτο άνθρωπο που νόσησε.

Ήταν η Σου η «ασθενής μηδέν» που βρέθηκε θετική τον Νοέμβριο του 2019;

Kινέζος αξιωματούχος αποκάλυψε -κατά λάθος- το όνομα, τη διεύθυνση και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με έναν από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάζονται ότι μολύνθηκαν με κορωνοϊό στη Βουχάν, τρεις εβδομάδες προτού οι Αρχές του Πεκίνου αναφέρουν το πρώτο κρούσμα.

Η έρευνα «βόμβα»

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, που αποκαλύπτει έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Dr. Birger Sørensen, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Quarterly Review of Biophysics Discovery», στο εργαστήριο της Bουχάν, πήραν τη φυσική «ραχοκοκαλιά» του κορvνοϊού που βρέθηκε σε κινέζικες νυχτερίδες και μία νέα ακίδα, και τον μετέτρεψαν σε ένα θανατηφόρο και εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, τον SARS-Cov-2.

Μεγάλο μέρος της έρευνας επικεντρώθηκε στην αμφιλεγόμενη έρευνα «Gain of Function», η οποία είχε προσωρινά απαγορευτεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας «Gain of Function», οι επιστήμονες τροποποιούν τους ιούς που απαντώνται στη φύση, προκειμένου να τους κάνουν πιο μολυσματικούς, ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr