ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε για επείγουσα χρήση το εμβόλιο κατά της Covid-19 της κινεζικής εταιρείας Sinovac.
Η επιτροπή των ειδικών για θέματα εμβολιασμού του ΠΟΥ συνέστησε αυτό το εμβόλιο, που γίνεται σε δύο δόσεις με διάστημα, ανάμεσά τους, 2 έως 4 εβδομάδων για τα άτομα 18 ετών και άνω.
Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ ολοκλήρωσαν τις μελέτες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.
Τα αιτήματα έχουν κατατεθεί από τις Sinopharm και Sinovac από τον περασμένο Μάρτιο.
Η ομολογοποίηση από τον ΠΟΥ βάσει της διαδικασίας για καταστάσεις επείγουσας ανάγκης (EUL) επιτρέπει στις χώρες να επιταχύνουν τις δικές τους διαδικασίες έγκρισης από τις ρυθμιστικές Aρχές για να εισαγάγουν και να χορηγήσουν το εμβόλιο.
Επιτρέπει επίσης στην UNICEF να αγοράσει το εμβόλιο για να το διανείμει σε χώρες που έχουν ανάγκη.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ο ΠΟΥ ομολογοποίησε με επείγουσα διαδικασία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19.
Έκανε το ίδιο στις 15 Φεβρουαρίου για τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca (αυτό που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα και αυτό που παρασκευάζεται στην Ινδία από το Serum Institute of India και στις 12 Μαρτίου για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.























































