Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Στάρτζεον φοβάται την παραλλαγή Δέλτα και δεν χαλαρώνει τα μέτρα στη Σκωτία

Η Στάρτζεον φοβάται την παραλλαγή Δέλτα και δεν χαλαρώνει τα μέτρα στη Σκωτία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη χαλάρωση των μέτρων στο μεγαλύτερο μέρος της Σκωτίας απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, αυξάνοντας την πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να κάνει το ίδιο στην Αγγλία.

«Βρισκόμαστε επί του παρόντος σε ένα ευαίσθητο και εύθραυστο σημείο» της καταπολέμησης του ιού, δήλωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζεον ανακοινώνοντας τη διατήρηση του συναγερμού στο επίπεδο 2 (συναθροίσεις έως έξι ατόμων σε εσωτερικό χώρο, κλειστές ντισκοτέκ) σε πολλές περιοχές της Σκωτίας, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Εδιμβούργο.

Μόνο ορισμένες περιοχές που δεν έχουν πληγεί, όπως το Αμπερντίν, θα μπορούν να περάσουν το Σάββατο στο επίπεδο 1 των περιορισμών, επιτρέποντας τη συνάθροιση των πολιτών σε μεγαλύτερες ομάδες.

Αυτή η «δύσκολη και περίπλοκη» απόφαση λήφθηκε λόγω της εμφάνισης του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, το οποίο «εξαπλώνεται ταχύτερα από τα προηγούμενα παραλλαγμένα στελέχη», πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα αποτελεί «σύντομα το ήμισυ των νέων ημερήσιων κρουσμάτων».

«Είναι πιο ασφαλές — με έναν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές και ένα σημαντικό ποσοστό ενηλίκων που δεν έχουν κάνει ακόμη τη δεύτερη δόση (του εμβολίου) — να διατηρηθεί σε αυτές τις περιοχές το επίπεδο 2 για επιπλέον περίοδο», δήλωσε η Στάρτζεον.

Η πόλη της Γλασκόβης, η μόνη περιοχή που διατηρείται μέχρι σήμερα στο επίπεδο 3 του συναγερμού (κλειστοί κινηματογράφοι και στάδια, δεν σερβίρεται αλκοόλ σε εσωτερικούς χώρους) θα μπορεί από την πλευρά της να χαλαρώσει λίγο τα περιοριστικά της μέτρα το Σάββατο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σταθερός και αρχίζει να μειώνεται», ανακοίνωσε η πρωθυπουργός.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στην Ευρώπη με σχεδόν 128.000 νεκρούς, έχει δώσει σε καθεμία από τις επαρχίες του την εξουσία να αποφασίζει τη στρατηγική της απέναντι στον ιό.

Η Σκωτία, η οποία καταγράφει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των τεσσάρων επαρχιών της χώρας, επέλεξε από την πλευρά της μια υπερ-τοπική προσέγγιση για να εξέλθει από την καραντίνα, προσαρμόζοντας τα περιοριστικά μέτρα μιας περιοχής στην άλλη σε συνάρτηση με το ποσοστό κρουσμάτων του ιού.

Η απόφαση της Σκωτίας αυξάνει την πίεση που ήδη ασκείται στον Μπόρις Τζόνσον για να ακολουθήσει την ίδια τακτική στην Αγγλία, όπου κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την άρση των τελευταίων περιορισμών, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πράγματι για ένα πιθανό τρίτο κύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο καταγράφει περισσότερες από 3.000 νέες ημερήσιες λοιμώξεις τις τελευταίες ημέρες έναντι περίπου 2.000 πρόσφατα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr