Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι του Ιράν στην ανατ. Συρία κατασκευάζουν εκτοξευτές ιρανικών ρουκετών

Οι μισθοφόροι του Ιράν στην ανατ. Συρία κατασκευάζουν εκτοξευτές ιρανικών ρουκετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ιρανικές και φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην Αλ Μαγιαντίν της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, κατασκευάζουν εκτοξευτές ρουκετών για να ρίχνουν ιρανικής κατασκευής ρουκέτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και Ιρακινοί σιίτες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης είναι οι κατασκευαστές των εκτοξευτών.

Το εργαστήριο υπό την επίβλεψη Ιρανών ειδικών έχει στηθεί εντός της στρατιωτικής ζώνης της Αλ Ράχμπα, στα περίχωρα της Αλ Μαγιαντίν, όπου έχουν εγκατασταθεί ιρανικά στρατεύματα και φιλοϊρανοί μισθοφόροι παραστρατιωτικοί.

Η ίδια περιοχή, σύμφωνα με το SOHR, είναι ισχυρά εξοπλισμένη και οχυρωμένη από τον φόβο αιφνιδιαστικών αεροπορικών επιδρομών από τους Ισραηλινούς ή τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ο σκοπός της μαζικής κατασκευής εκτοξευτών εδάφους-εδάφους, πάντως η παραγωγή φαίνεται να προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Να σημειωθεί ότι οι Ιρανοί και οι πληρεξούσιοί τους έχουν σταματήσει να διεξάγουν επιχειρήσεις ενάντια στα υπολείμματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη συριακή έρημο.

Έχουν εγκατασταθεί στην Αλ Μαγιαντίν για να κρατάνε ανοιχτό τον δρόμο Δαμασκού – Βαγδάτης που φτάνει έως την Τεχεράνη.

Στις 27 Μαΐου πηγές του SOHR μετέδωσαν ότι οι ιρακινές παραστρατιωτικές σιιτικές φιλοϊρανικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ αλ Σαάμπι), που θεωρούνται μέρος των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες έχουν υπό τον έλεγχό τους το συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ιράκ και Συρίας, μετέφεραν φορτία οπλισμού στο συριακό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών εδάφους – εδάφους, τυφέκια και πυρομαχικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr