Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ταλιμπάν «θερίζουν» Αφγανούς στρατιώτες ενώ τα δυτικά στρατεύματα αποχωρούν από τη χώρα

Οι Ταλιμπάν «θερίζουν» Αφγανούς στρατιώτες ενώ τα δυτικά στρατεύματα αποχωρούν από τη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 150 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε μια αύξηση των επιθέσεων από τους Ταλιμπάν ενώ αποσύρονται οι ξένες δυνάμεις από τη χώρα, δήλωσαν τη Δευτέρα υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σε 26 από τις 34 επαρχίες της χώρας μαίνονται συγκρούσεις, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι «σοκαριστικά υψηλός», πρόσθεσε ένας εξ αυτών.

Η κυβέρνηση λέει ότι οι συγκρούσεις για εδάφη έχουν αυξηθεί καθώς οι ΗΠΑ προχωρούν με την επιχείρηση απόσυρσης των στρατευμάτων τους που έχουν απομείνει στη χώρα έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την περιοχή Σαχράκ στη δυτική επαρχία Γκορ και ανάγκασαν τα αφγανικά στρατεύματα να αποσυρθούν σε κοντινά χωριά ύστερα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Μια ισχυρή βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο με στόχο αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή Χας Μπαλχ στην επαρχία Μπαλχ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι χθες και να τραυματιστούν 50, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Την ίδια ημέρα, Ταλιμπάν έκαναν έφοδο στην περιοχή Καϊσάρ στη βόρεια επαρχία Φαριγιάμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας.

Κυβερνητικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τη στρατηγική περιοχή Νερχ της επαρχίας Βαρντάκ, που βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από την πρωτεύουσα Καμπούλ, είπε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

«Το τελευταίο 24ωρο, δυστυχώς υπήρχαν 157 θύματα μεταξύ των δυνάμεων», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι πολιτικές συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των Ταλιμπάν έχουν περιέλθει σε μεγάλο βαθμό σε τέλμα ενώ η Ουάσιγκτον αποσύρει τα στρατεύματά της 20 χρόνια αφού οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί εκδίωξαν τους Ταλιμπάν από την εξουσία.

Και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για προκλήσεις και αποτυχία στην αποτροπή επιθέσεων σε βάρος αμάχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr