Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης: Nα είμαστε ενωμένοι για τερματισμό κατοχής και επανένωση

Χριστοδουλίδης: Nα είμαστε ενωμένοι για τερματισμό κατοχής και επανένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για να επιτύχουμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας χωρίς κατοχικά στρατεύματα και διαχωριστικές γραμμές, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, να είμαστε ενωμένοι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ομιλία του την Κυριακή στο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα Μιχάλη Ολύμπιου, η οποία απεστάλη από το Σωματείο Μιχαήλ Ολύμπιος, ο Υπουργός ανέφερε ότι «σε τούτες τις ομολογουμένως δύσκολες ώρες, εκείνο που απαιτείται, ως δικαίωση των αγώνων του Μιχάλη και όλων των ηρώων και αγωνιστών τούτου του τόπου και ως απαίτηση της ιστορίας, είναι σύνεση, ομοψυχία και αποφασιστικότητα».

Μόνο έτσι, συνέχισε, μπορούμε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις πολυεπίπεδες προκλήσεις των καιρών και να αγωνιστούμε, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό από δικής μας πλευράς για να πετύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας, την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή και την επανένωση του τόπου μας.

«Τιμώντας με την παρουσία μας εδώ τον Μιχάλη Ολύμπιο, αλλά και όλους τους αγωνιστές των εκάστοτε αγώνων του λαού μας, καλούμαστε να αντλήσουμε διδάγματα για να πορευτούμε στο μέλλον.

»Αναλογιζόμαστε την πορεία του κυπριακού ελληνισμού και με σύνεση και αποφασιστικότητα αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας και την υπεράσπιση των απαράγραπτων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού στο σύνολό του που για τόσα χρόνια τώρα καταπατούνται από τον Αττίλα», ανέφερε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι για να επιτύχουμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας χωρίς κατοχικά στρατεύματα και διαχωριστικές γραμμές, για να διαμορφώσουμε συνθήκες ειρήνης και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ευοίωνο μέλλον, επιβάλλεται, ενδεχομένως όσο ποτέ άλλοτε, να είμαστε ενωμένοι.

«Οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο του διαλόγου, χωρίς χαρακτηρισμούς και αφορισμούς.

»Να αναγνωρίσουμε πως όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό αυτής της πατρίδας.

»Εξάλλου κανείς δεν επιθυμεί ή δεν θα πρέπει να επιθυμεί περισσότερο από μας, τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», συνέχισε.

Στην ομιλία του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πράττοντας πάντοτε αυτό που μας υπαγορεύει το καθήκον, και παρά τις δυσκολίες, τις προσκλήσεις και την απογοήτευση, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την επίτευξη μιας λύσης που θα δημιουργεί προοπτικές και θα διασφαλίζει στον κάθε ένα των πολιτών να ζει σε συνθήκες ασφάλειας, ευημερίας αλλά και ειρηνικής συμβίωσης και αλληλοσεβασμού.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να επιτύχουμε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, μέσα από την οποία θα διασφαλίζεται η λειτουργία ενός κράτους με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των πολιτών του», τόνισε.

Είπε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η εν εξελίξει προσπάθεια θα οδηγήσει σε ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, αξιοποιώντας το κεκτημένο της μέχρι σήμερα διαδικασίας, και οδηγώντας σε επίλυση του Κυπριακού εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και με πλήρη σεβασμό στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr