ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: Η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: Η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε χθες πως η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2020 για την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση της Άγκυρας να παραμείνει και να αναλάβει την φύλαξη του αεροδρομίου της Καμπούλ, μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία ήταν μέρος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια, επομένως, θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν βάσει της Συμφωνίας που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ στις 29 Φεβρουαρίου 2020», δήλωσε στο Reuters ο Σουχαΐλ Σαχέεν, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στη Ντόχα.

Το Πεντάγωνο σημειώνει ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ ενώ η Τουρκία, με περισσότερους από 500 στρατιώτες ακόμα στο Αφγανιστάν, είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ξένο στρατιωτικό σώμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Τουρκία: Εκτροχιασμός συρμού Μετρό στην Κωνσταντινούπολη με τρεις τραυματίες (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr