Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σίσι προσκάλεσε τον εμίρη του Κατάρ στην Αίγυπτο

Ο Σίσι προσκάλεσε τον εμίρη του Κατάρ στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προσκάλεσε τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, να επισκεφθεί την Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, συναντήθηκε με τον εμίρη την Τρίτη στη Ντόχα (κεντρική φωτογραφία), όπου μετέφερε μήνυμα του προέδρου Σίσι σχετικά με την προώθηση κοινών διαβουλεύσεων και την ενίσχυση των δεσμών την προσεχή περίοδο.

Στο μήνυμα, ο Σίσι ανέφερε επίσης ότι προσβλέπει σε μια συνεχή ανταλλαγή πρωτοβουλιών για την επανέναρξη των μηχανισμών συνεργασίας και την επίλυση όλων των «εκκρεμών ζητημάτων» στο πλαίσιο της απτής προόδου στις σχέσεις Αιγύπτου-Κατάρ μετά τη συμφωνία Al-Ula.

Ο Σούκρι επανέλαβε τη θέση της Αιγύπτου σχετικά με την υπεράσπιση των κρατών του Κόλπου έναντι απειλών ή κινδύνων.

Από την πλευρά του, ο εμίρης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί διαβίβασε τους χαιρετισμούς του στον πρόεδρο Σίσι, εκφράζοντας την εκτίμησή του για την πρόοδο στις σχέσεις και την ανταλλαγή υπουργικών επισκέψεων.

Ο εμίρης και ο Σούκρι συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, μέσα για την ενίσχυση του συντονισμού καθώς το Κατάρ προεδρεύει του Αραβικού Συνδέσμου για την ενοποίηση της κοινής αραβικής δράσης.

Τη Δευτέρα, ο Σούκρι πραγματοποίησε συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους του Κατάρ στη Ντόχα. Νωρίτερα τον Μάιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θανί επισκέφθηκε το Κάιρο συνοδευόμενος από μια υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία, όπου συζητήθηκαν «εκκρεμή ζητήματα» και το φράγμα της Αιθιοπίας στον Νείλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr