Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ

Ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συνεχάρη τον κο Μπένετ για τη συγκρότηση Κυβέρνησης συνασπισμού και την ανάληψη της Πρωθυπουργίας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ βρίσκεται σε άριστο επίπεδο, μεταφέροντας παράλληλα την ετοιμότητα του για να συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση του Ισραήλ, για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε πρόσκληση προς τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ για πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

Ακολούθως, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο κος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας σε επιμέρους τομείς, όπως επίσης και στη συμπερίληψη και άλλων χωρών, τονίζοντας τη σημαντικότητα της περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας 3+1 με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Μπένετ για τη διαχρονική στήριξη του Κράτους του Ισραήλ στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κυπριακό λαό, για περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr