ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα πρόθυρα εμφυλίου η Τουρκία; Εκτελέστηκε από Γκρίζο Λύκο γυναίκα στέλεχος του HDP στη Σμύρνη

Στα πρόθυρα εμφυλίου η Τουρκία; Εκτελέστηκε από Γκρίζο Λύκο γυναίκα στέλεχος του HDP στη Σμύρνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αγριεύει η κατάσταση την Τουρκία και οι πολιτικές διαφορές φαίνεται ότι λίγο απέχουν από το να εξελιχθούν σε ένοπλες συγκρούσεις, ίσως και οδομαχίες στις τουρκικές πόλεις.

Το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα HDP κατήγγειλε διεθνώς με ανάρτησή του στα αγγλικά ότι τα γραφεία του στη Σμύρνη δέχθηκαν ένοπλη δολοφονική επίθεση από έναν ακροδεξιό Γκρίζο Λύκο.

Η 38χρονη Ντενίζ Ποϋράζ (Deniz Poyraz), ακτιβίστρια και κομματικό μέλος του HDP, που βρισκόταν στα γραφεία την ώρα της επίθεσης, εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον Τούρκο φασίστα.

Το HDP δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνη για αυτή την επίθεση και ό,τι ακολουθήσει την ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν.

Δράστης είναι ο 27χρονος ακροδεξιός Ονούρ Γκεντζέρ (Onur Gencer), ο οποίος είχε εκπαιδευτεί και πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών και των φιλότουρκων εθνοϊσλαμιστών Τουρκμένων.

Ο ίδιος είχε αναρτήσει φωτογραφία του από το Χαλέπι, όπου πολεμούσε για το νεο-οθωμανικό όνειρο του Ερντογάν.

Ο δράστης έχει συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές. Λέγεται ότι πριν εκτελέσει τη Ντενίζ Ποϋράζ την κράτησε όμηρο για κάποια ώρα.

Με αφορμή αυτή την άγρια δολοφονία ο Τζενγκίζ Ακτάρ προειδοποίησε στο Twitter ότι με τα 2/3 των Τούρκων ανδρών να είναι οπλισμένοι ένας εμφύλιος πόλεμος αποτελεί πιθανότητα.

«Ο στρατός, η αστυνομία, η χωροφυλακή, οι ιδιωτικές πολιτοφυλακές (SADAT), οι φιλοκαθεστωτικές κουρδικές* πολιτοφυλακές και ομάδες που μοιάζουν με μαφία βρίσκονται στη διάθεση του καθεστώτος.

»Η κοινωνία είναι οπλισμένη μέχρι τα δόντια, με τα 2/3 των ενήλικων ανδρών να διαθέτουν όπλο, συχνά χωρίς άδεια. Υπάρχουν τα συστατικά για πολιτικές συγκρούσεις».

*Ως κουρδικές πολιτοφυλακές εννοεί Κούρδους δοσίλογους που συνεργάζονται με το τουρκικό καθεστώς ενάντια στους πατριώτες ομοεθνείς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δένδιας από Βρυξέλλες: Η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα – Ανεπαρκής η ευρωπαϊκή άμυνα

Μάικλ Ρούμπιν: Είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομοφυλόφιλος;

Ανάλυση Jerusalem Post: Το ανυπόστατο ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Δυτ. Λιβύης απειλεί τη ναυσιπλοΐα του Ισραήλ στη Μεσόγειο

Το σχέδιο της Τουρκίας για την Υεμένη: Η Άγκυρα πρότεινε στο Ριάντ αλλαγή στρατηγικής και διαπραγματεύσεις με τους Χούτι

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr