Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Σκότωσαν τον Κούρδο καπετάνιο του PKK Ουλάς Ντογάν και πανηγυρίζουν

Τουρκία: Σκότωσαν τον Κούρδο καπετάνιο του PKK Ουλάς Ντογάν και πανηγυρίζουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σκότωσε ένα ανώτερο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στην επαρχία Σουλεμαϊνίγια του βόρειου Ιράκ, στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Στις 19 Ιουνίου, μια τουρκική αεροπορική επιδρομή (πιθανότατα από ντρον) έπληξε ένα όχημα κοντά στο Καλαντιζέ της επαρχίας Σουλεμαϊνίγια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Ουλάς Ντογκάν (Ulaş Doğan), ανώτερο στέλεχος του ΡΚΚ, ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στην αεροπορική επίθεση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MİT).

Αυτό που δεν αναφέρει είναι ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο του Ιράκ για να πραγματοποιήσει αεροπορικό πλήγμα βαθιά στο έδαφός του.

Ο πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και ΡΚΚ έχει ενταθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες με αμφότερες τις πλευρές να ισχυρίζονται ότι προκαλέσει πολλά θύματα η μία στην άλλη.

Δεδομένου ότι οι συγκρούσεις συμβαίνουν κυρίως στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν, χιλιάδες Κούρδοι άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους στις παραμεθόριες περιοχές και να εκτοπιστούν σε πιο ασφαλείς περιοχές της πατρίδας τους.

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) έχει επιλέξει τον ρόλο του ισαποστάκια και περιορίζεται επανειλημμένα να καλεί την Τουρκία και το PKK να μεταφέρουν τον πόλεμο τους έξω από τα εδάφη της και να σεβαστούν την κυριαρχία της.

Προφανώς ο απελευθερωτικός αγώνας των Κούρδων της Τουρκίας δεν φαίνεται να αφορά την κυβέρνηση των Κούρδων του Ιράκ.

Οι Τούρκοι, για να δικαιολογήσουν τον φόνο του Ουλάς Ντογκάν του PKK, του χρεώνουν μία σειρά από «τρομοκρατικές ενέργειες», όπως αντάρτικες ενέδρες, τοποθέτηση βομβών, εμπρησμούς αυτοκινήτων.

Το κατηγορούν για τους φόνους δύο Τούρκων αστυνομικών στην περιοχή Ναζιμίγι της Τουντσέλι στις 22 Ιουνίου 2011, τον φόνο ενός άλλου αστυνομικού με τη σύζυγό του στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 και την εκτέλεση ενός Κούρδου δοσίλογου «φουρού χωριού» στις 22 Αυγούστου 2012.

Ωστόσο, όλες οι «τρομοκρατικές» ενέργειες που του καταλογίζουν είχαν αστυνομικούς στόχους, σε καμία περίπτωση δεν χτύπησε αμάχους και γυναικόπαιδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr