Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες» για το Σίδνεϊ

«Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες» για το Σίδνεϊ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες», δηλώνουν οι αυστραλιανές Αρχές για να αποφασίσουν αν θα παραταθεί το lockdown στο Σίδνεϊ, καθώς προσπαθούν να ανακόψουν τον ρυθμό μετάδοσης της εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης «Δέλτα».

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 300 άτομα έχουν μολυνθεί από το πρώτο κρούσμα που αναφέρθηκε στο παραθαλάσσιο προάστιο Bondi της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, στις 16 Ιουνίου.

Η απειλή που δημιουργεί η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Δέλτα, σε μια χώρα που έχει αργή εμβολιαστική εκστρατεία, έπεισε την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας να θέσει το Σίδνεϊ, μια πόλη πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Όμως, τη Δευτέρα ανέφερε 35 νέα κρούσματα σε τοπικό επίπεδο, που αντιστοιχούν στον χειρότερο ημερήσιο αριθμό λοιμώξεων φέτος.

«Αναμένουμε ότι οι αριθμοί των μεμονωμένων ατόμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Γκλέιντις Μπερετζικλιάν.

«Αυτό που πραγματικά εξετάζουμε είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν ακόμη μολύνει στην κοινότητα και τι αντίκτυπο θα έχει τις επόμενες μέρες».

Από τις περιπτώσεις της Δευτέρας, 28 ήταν απομονωμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια ή για μέρος της μολυσματικής περιόδου τους.

Επτά περιπτώσεις περνούσαν χρόνο στην κοινότητα ενώ ήταν μολυσματικές.

«Οι επόμενες δύο μέρες θα είναι απολύτως κρίσιμες», δήλωσε ο Μπερετζικλιάν.

Ενώ το Σίδνεϋ συνέχιζει να αγωνίζεται για να ανακόψει την υπερμετάδοση, οι λιγότερο πληγείσες πόλεις του Περθ, του Μπρίσμπεϊν και του Ντάργουιν βγήκαν από την καραντίνα το σαββατοκύριακο.

Η Μπερετζικλιάν είπε ότι το lockdown στη Νέα Νότια Ουαλία περιόρισε τα νέα κρούσματα σε δεκάδες παρά εκατοντάδες, αν και είπε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν παραβιάσει τις εντολές υγείας, βοηθώντας τον ιό να εξαπλωθεί.

Σε παίκτες μιας αυστραλιανής ομάδας ράγκμπι επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 $ (750 $) από την αστυνομία για παραβίαση των εντολών δημόσιας υγείας μετά από ένα πάρτι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Σίδνεϊ: Άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr