Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μαδέρα δέχεται όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες και με μη εγκεκριμένα εμβόλια

Η Μαδέρα δέχεται όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες και με μη εγκεκριμένα εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δημοφιλές νησί της Πορτογαλίας, η Μαδέρα, θα επιτρέπει την είσοδο στους επισκέπτες που θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με οποιοδήποτε από τα εμβόλια κατά της COVID-19 που χορηγούνται στις διάφορες χώρες και όχι μόνο με εκείνα που έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ανακοίνωσε την Κυριακή η τοπική κυβέρνηση.

Η ΕΕ, η οποία την περασμένη εβδομάδα λανσάρισε το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19, έχει μέχρι στιγμής δώσει άδεια για τέσσερα μόνο εμβόλια: Pfizer και BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Το πιστοποιητικό επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδεύουν πιο ελεύθερα στις χώρες του μπλοκ αν έχουν εμβολιαστεί με ένα από τα τέσσερα εγκεκριμένα σκευάσματα, αν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον κορονοϊό ή αν έχουν αποκτήσει ανοσία λόγω πρόσφατης νόσησης.

Οι χώρες μέλη μπορούν να αποφασίσουν να επεκτείνουν το πιστοποιητικό για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με άλλα σκευάσματα.

Η ενδοχώρα της Πορτογαλίας δέχεται μόνο τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, αλλά η Μαδέρα, μια αυτόνομη περιοχή που φημίζεται για το κρασί της και για την βλάστησή της, ανακοίνωσε ότι όσοι εμβολιάστηκαν με άλλα σκευάσματα, όπως το κινεζικό Sinovac ή το ινδικό Covaxin, θα μπορούν να την επισκέπτονται.

Ο υπουργός Υγείας της Μαδέρα, Πέδρο Ράμος, δήλωσε ότι όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι «γιατί αν εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με αυτά τα σκευάσματα (που δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ), το επίπεδο της προστασίας τους είναι παρεμφερές με εκείνο των υπολοίπων».

Η απόφαση αυτή ελήφθη εν μέσω της κριτικής που έχει δεχτεί η ΕΕ επειδή δεν περιέλαβε το Covishield, μια εκδοχή του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο παρασκευάζει το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, στον κατάλογο με τα εγκεκριμένα εμβόλια για το πιστοποιητικό.

Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία, μια σημαντική πηγή ξένων τουριστών στη Μαδέρα, θεωρείται ότι έχουν εμβολιαστεί με το Covishield, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης από τον μηχανισμό COVAX για παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια κατά της COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr