Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τατάρ: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα

Τατάρ: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπήκαν και δεν θα μπουν στο παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας ότι υποστηρίζει λύση δύο κρατών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το βιβλίο της ομοσπονδίας στην Κύπρο έκλεισε».

Σε ομιλία του σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Μερσίνας για τους εορτασμούς της 47ης επετείου της τουρκικής εισβολής, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι δίνουν τον αγώνα τους στο νησί από το 1571 και «παρά την καταπίεση, τις διώξεις και τις σφαγές στέκονται όρθιοι, έγραψαν έπος με την στήριξη της Τουρκίας».

Ωστόσο υποστήριξε ότι «το όνειρο της ελληνικής πλευράς για Ένωση δεν τελείωσε».

«Η σημερινή μέρα είναι η ημέρα γέννησης του τουρκοκυπριακού λαού, η ημέρα που έχει αποκτήσει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «σήμερα υπάρχει ένας ανεξάρτητος τ/κ λαός» και ότι έχουν «αναπτύξει το κράτος τους σε κάθε τομέα, όπως είναι ο τουρισμός, η βιομηχανία, η εκπαίδευση».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι μαζί με την Τουρκία κινούνται μαζί «στην ανατολική Μεσόγειο, τόσο στην ενέργεια, όσο και στην γαλάζια πατρίδα όσο και στον εναέριο χώρο».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι 50 χρόνια διαπραγματεύσεων ομοσπονδίας έχουν τελειώσει, ισχυριζόμενος ότι το παιχνίδι που παίζεται εδώ είναι να μετατραπούν οι Τουρκοκύπριοι σε μειονότητα, να βγάλουν την Τουρκία από το νησί και να την αποδυναμώσουν στρατηγικά στην περιοχή.

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπήκαν σε αυτό το παιχνίδι και δεν θα μπουν. Πίσω τους βρίσκεται η Τουρκία. Ο τουρκοκυπριακός λαός υποστηρίζει μια λύση δύο κρατών», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ επεσήμανε τη σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων του ψευδοκράτους με την Τουρκία, λέγοντας ότι «το βιβλίο της ομοσπονδίας στην Κύπρο έκλεισε» και ότι απαιτείται η έγκριση και των δύο μερών για μια συμφωνία στην Κύπρο, οπότε θα προχωρήσουν με το επιχείρημα των δύο κρατών μέχρι τέλους.

Υποστήριξε ότι έχουν ιδρύσει το «κράτος» και ότι η «τδβκ» (ψευδοκράτος), θα ζήσει για πάντα.

«Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει πετύχει το κράτος, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του και κανείς δεν πρέπει να περιμένει να εγκαταλείψει το κράτος του και να αποδεχτεί την μετατροπή του σε ελληνοκυπριακή μειονότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr