Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από τις πλημμύρες και εκατοντάδες αγνοούμενοι

Γερμανία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από τις πλημμύρες και εκατοντάδες αγνοούμενοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες ακόμη αγνοούνται στη Γερμανία σε ένα από τα χειρότερα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία ανέρχεται στους 81, ενώ περίπου 1.300 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ο φόβος μας είναι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Κόμπλεντς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας-Παλατινάτου, στο κρατίδιο οι νεκροί είναι 50, ενώ οι Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κάνουν λόγο για 31 νεκρούς.

Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (ΒΚΚ) ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί ότι 23 πόλεις και χωριά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, δρόμους και γέφυρες να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την παροχή πόσιμου νερού.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του δικτύου στην ευρύτερη δυτική Γερμανία και οι Αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, να μην επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την εκκένωση τροφίμων γηροκομείων και κέντρων αποκατάστασης, ωστόσο ήδη εννέα άτομα από τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλά ακόμη αγνοούνται.

Το Βέλγιο ανέφερε επίσης τουλάχιστον 11 νεκρούς μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία οι πολιτικοί ηγέτες απέδωσαν στην κλιματική αλλαγή.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δεσμευτεί για πλήρη υποστήριξη στα θύματα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, η Μέρκελ εξέφρασε τα «βαθύτατα συλλυπητήριά της» σε όλους όσους σε όλη την περιοχή είχαν χάσει τους αγαπημένους τους μετά από μια «ημέρα ανησυχίας και απελπισίας».

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ συνέδεσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών -καύσωνα και κατόπιν σφοδρές βροχοπτώσεις- με την κλιματική αλλαγή.

«Θα αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα ξανά και ξανά, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιταχύνουμε τα μέτρα προστασίας του κλίματος … επειδή η κλιματική αλλαγή δεν περιορίζεται σε ένα κράτος», είπε.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά η σύνδεση οποιουδήποτε γεγονότος με την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι περίπλοκη.

Οι γερμανικές περιοχές της Ρηνανίας-Παλατινάτου και βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επλήγησαν περισσότερο, ωστόσο, το Βέλγιο και η Ολλανδία επλήγησαν επίσης σοβαρά, με πλημμύρες να έχουν σημειωθεί επίσης στο Λουξεμβούργο και την Ελβετία.

Στην περιοχή Αρβάιλερ, εκατοντάδες άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με τις Αρχές.

Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης είπε ότι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, καθιστώντας αδύνατη την επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους.

Το χωριό Schuld (πληθυσμός 700) καταστράφηκε σχεδόν πλήρως.

Έντονες βροχοπτώσεις προβλέπονται για την περιοχή την Παρασκευή.

Περίπου 15.000 αστυνομικοί, στρατιώτες και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στην αναζήτηση και τη διάσωση, ενώ ελικόπτερα διασώζουν κατοίκους από στέγες των σπιτιών και δεξαμενές και καθαρίζουν τους δρόμους από πεσμένα δέντρα και συντρίμμια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr