ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Επιτυχημένη η δοκιμή του υπερόπλου Zircon (βίντεο)

Ρωσία: Επιτυχημένη η δοκιμή του υπερόπλου Zircon (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία,

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχώρησε με επιτυχία στη δοκιμή του νέου υπερηχητικού πυραύλου της κρουζ Zircon, που αποτελεί μέρος σειράς όπλων που αναπτύσσει η Μόσχα η οποία δηλώνει ότι δεν υπάρχει αντίστοιχό τους στον κόσμο.

«Η φρεγάτα “Ναύαρχος Κορτσκόφ” εκτόξευσε από τη Λευκή θάλασσα έναν υπερηχητικό πύραυλο Zircon σε έναν χερσαίο στόχο που βρίσκεται από την πλευρά της θάλασσας Μπάρεντς», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πύραυλος, με ταχύτητα 7 Μαχ, «έφθασε με επιτυχία τον στόχο που βρισκόταν στα 350 χιλιόμετρα».

Η πρώτη επίσημη εκτόξευση ενός πυραύλου Zircon πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χαιρετίζει τότε ένα «μεγάλο γεγονός» για «όλη τη χώρα».

Τουλάχιστον άλλες δύο δοκιμές έχουν γίνει από τότε, και οι δύο από το «Ναύαρχος Γκορτσκόφ».

Στο υπόβαθρο εντάσεων με τις δυτικές χώρες, η Ρωσία πολλαπλασίασε τα τελευταία χρόνια τις ανακοινώσεις νέων όπλων που παρουσιάζονται ως «ανίκητα» από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Zircon είναι ανάμεσα σε αυτά. Με μέγιστο βεληνεκές περίπου 1.000 χλμ., αναμένεται να εξοπλίσει τα σκάφη επιφανείας και τα υποβρύχια του ρωσικού στόλου.

Άλλα όπλα περιλαμβάνουν τον υπερηχητικό πύραυλο Kinjal που προορίζεται για την Πολεμική Αεροπορία ή τον πύραυλο πυραυλικής πρόωσης Bourevestnik.

Οι πρώτοι υπερηχητικοί πύραυλοι νέας γενιάς Avangard, που μπορούν να φθάσουν ταχύτητα 27 Μαχ και να αλλάζουν πορεία και ύψος, έχουν από την πλευρά τους τεθεί στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού τον Δεκέμβριο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι απάντησε στον Πούτιν και του προτείνει συνάντηση για το τέλος του πολέμου

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για συμφωνία με την Ουκρανία με αμοιβαίες υποχωρήσεις

ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν θα πάρει F-35

Ζελένσκι: Φόβοι για νέα μαζική ρωσική επίθεση – «Δεν μπορούμε να αναχιτίσουμε όλους τους πυραύλους»

Το Ιράν άνοιξε ξανά -ξεμπλόκαρε- τις περισσότερες εισόδους σε 18 υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν στον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr