Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σοϊλού διακήρυξε: Πλησιάζουν οι ημέρες που θα περπατήσουμε στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη

Ο Σοϊλού διακήρυξε: Πλησιάζουν οι ημέρες που θα περπατήσουμε στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σάλταρε εντελώς ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Σε ομιλία του στην Γιορτή των Θυσιών στο Σιρνάκ, όπως μεταδίδει η Τζουμχουριέτ, δήλωσε ότι πλησιάζουν οι ημέρες που η Τουρκία θα «περπατήσει» στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη. Το καθεστώς Ερντογάν, προφανώς πιεζόμενο από τα χαμηλά του ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επιταχύνει τους νεο-οθωμανικούς επεκτατικούς σχεδιασμούς. Σχεδιασμοί που θα πυροδοτήσουν γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή.

«Ο Θεός θα μας δείξει εκείνες τις μέρες», είπε και συνέχισε: «Οι μέρες που θα περπατήσουμε από εδώ στο Ιράκ, θα πάμε στη Συρία και θα πούμε “γεια” στους αδελφούς μας στη Λιβύη δεν είναι μακριά».

«Είθε ο Αλλάχ να μην μειώσει ποτέ την αγάπη μας για σένα και την αγάπη σου για εμάς. Αυτή είναι η προσευχή μας. Ας περάσει η αγάπη μας από γενιά σε γενιά», είπε ο Σοϊλού και συνέχισε:

«Θα δείτε, αυτή είναι μόνο η αρχή» και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες φράσεις:

«Θα είμαστε όλοι παιδιά μιας ισχυρότερης, πλουσιότερης, πιο ισχυρής χώρας.

»(…) Η ειρήνη αυτής της γεωγραφίας είναι δική μας ευθύνη.

»Η ειρήνη της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης, του Αφγανιστάν, των μουσουλμανικών χωρών, της ανθρωπότητας και της Μέσης Ανατολής είναι επίσης δική μας ευθύνη. Είναι δική μας ευθύνη.

»Μην ανησυχείτε, ο Θεός θα μας δείξει αυτές τις μέρες.

»Οι μέρες που θα περπατήσουμε από εδώ για το Ιράκ, θα πάμε στη Συρία, θα πούμε “γεια” στους αδελφούς μας στη Λιβύη και όταν ολόκληρη η γεωγραφία, από την Παλαιστίνη έως το Αφγανιστάν, μπορεί να μαρτυρήσει σε όλο τον κόσμο για τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, με την άδεια του Αλλάχ».

Έχουν «ξεφύγει» αλλά το πρόβλημα είναι ότι εννοούν αυτά που λένε και εάν δεν τους σταματήσουν θα τα υλοποιήσουν μέχρι τελείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr