Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν χειρίζεται την Αλβανία ως νεοθωμανικό βιλαέτι

Ο Ερντογάν χειρίζεται την Αλβανία ως νεοθωμανικό βιλαέτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπάρχουν φωνές στην Αλβανία που εξεγείρονται απέναντι στην τουρκική νεο-οθωμανική συμπεριφορά, που αντιμετωπίζει την Αλβανία ως χώρα υποτελή.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη φιλοκυβερνητική αλβανική εφημερίδα «Τέμα», υπογεγραμμένο από τον γνωστό αναλυτή, Άντι Μπουσάτι, στο οποίο τονίζεται ότι μόλις δύο μέρες αφού ο πρωθυπουργός Ράμα έκανε χιούμορ στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Αλβανία θα γίνει δεκτή στην Ευρώπη, όταν η Τουρκία αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα έκανε λόγο από το πάρκο της τεχνητής λίμνης των Τιράνων, για ευαισθητοποίηση των αλβανικών Αρχών σχετικά με τον κίνδυνο των «Γκιουλενιστών».

Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις, συνεχίζει το αλβανικό άρθρο, μαρτυρούν ουσιαστικά δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για το ίδιο πρόβλημα.

Ολοένα και περισσότερο, η Τουρκία του Ερντογάν χειρίζεται την Αλβανία ως ένα από τα βιλαέτια της αυτοκρατορίας της, όπου η εφαρμογή της βούλησης της Υψηλής Πύλης είναι αδιαμφισβήτητη.

Αυτό έκανε και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αλβανία, μπροστά από το περίεργο μνημείο των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το οποίο το αλβανικό κράτος δέχθηκε γενναιόδωρα να τοποθετηθεί στην άκρη της τεχνητής λίμνης των Τιράνων.

Ο Τούρκος πρέσβης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η οργάνωση που χαρακτηρίζει η Άγκυρα ως FETO (σ.σ. «Γκιουλενιστές) εξακολουθεί να υπάρχει στην Αλβανία, αλλά υπογράμμισε επίσης ότι οι αλβανικοί θεσμοί γνωρίζουν το θέμα.

Ακριβώς για να καμουφλάρει αυτήν την ευαισθητοποίηση που τού επιβάλλουν οι νεο-Οθωμανοί, ο Έντι Ράμα, όποτε βρίσκεται στη Δύση, επιλέγει να κάνει αστεία και λογοπαίγνια, για να θολώσει την κρυφή σχέση του με τον Ερντογάν.

Πολλά σχολεία που ανήκουν στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν αναγκάστηκαν να αλλάξουν ιδιοκτήτες.

Οι μαθητές και το προσωπικό του Κολλεγίου «Mehmet Akif» στα Τίρανα είναι μάρτυρες αντιποίνων από την Αστυνομία και τις οικονομικές Αρχές, με στόχο να κλείσουν το σχολείο τους.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις επιχειρηματιών που έχουν αποκλειστεί από δημόσιους διαγωνισμούς ή των οποίων οι αναθέσεις που έχουν κερδίσει έχουν ακυρωθεί, επειδή η Άγκυρα έχει αναφέρει στην αλβανική κυβέρνηση ότι είναι υποστηρικτές του κινήματος του Γκιουλέν.

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τα ανωτέρω, η αλβανική κυβέρνηση εφαρμόζει υπό την πίεση του Ερντογάν ένα διαφορετικό πρότυπο από αυτό των δυτικών χωρών, εκεί όπου λειτουργεί το κράτος δικαίου.

Δεν έχει σημασία αν ο Ράμα το κάνει αυτό για να πάρει κι άλλα εμβόλια, να συγκεντρώσει χρήματα για ένα νοσοκομείο, για χάρη της κοινής αεροπορικής εταιρείας που έχει με τον Ερντογάν, για να τροφοδοτήσει το παραλήρημα ότι λειτουργεί ως μεσολαβητής στην παγκόσμια διπλωματία για λογαριασμό του Τούρκου Προέδρου ή απλά επειδή ο Ερντογάν έχει τη συνήθεια, κάθε τέσσερα χρόνια, να τον υποστηρίζει στις εκλογές.

Σημασία έχουν οι επιπτώσεις στη χώρα, καταλήγει το άρθρο του Άντι Μπουσάτι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr