Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι πλήρως εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να νοσήσουν και να νοσηλευτούν

Ποιοι πλήρως εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να νοσήσουν και να νοσηλευτούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ισραήλ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Μπορεί τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού να δείχνουν, ότι δύο εβδομάδες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό αναπτύσσονται επαρκή αντισώματα, ώστε οι πλήρως εμβολιασμένοι να παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό, αλλά ακόμη και σε περίπτωση λοίμωξης να αναπτύσσουν επίσης πιο ήπια ασθένεια από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες μελέτες υπάρχουν ενδείξεις, ότι δεν επωφελούνται όλα τα εμβολιασμένα άτομα εξίσου από την ανοσολογική προστασία του εμβολιασμού.

Μελέτη επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Microbiology and Infection, διαπιστώνει τώρα, ότι καταρχήν ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι και μερικές φορές ασθενείς με καρκίνο, έχουν ασθενέστερη ανοσοαπόκριση μετά τον εμβολιασμό, γεγονός που μπορεί να δικαιολογήσει για ποιο λόγο εξακολουθούν να παρατηρούνται κρούσματα σε ηλικιωμένους και γηροκομεία, παρά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα δεδομένα 152 ασθενών στο Ισραήλ, που είχαν μολυνθεί με τον κορωνοϊό και έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομείο.

Όλοι οι ασθενείς είχαν λάβει το εμβόλιο της Biontech/Pfizer.

Η μέση ηλικία των νοσούντων ήταν 71 έτη, που σημαίνει ότι οι μισοί από τους ασθενείς ήταν νεότεροι και οι άλλοι μισοί μεγαλύτεροι.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνδρες σε ποσοστό 70%, ενώ το 25% των ασθενών προήλθε από ένα γηροκομείο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σοβαρών ασθενών υπέφερε από υπάρχουσες συννοσηρότητες, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Έτσι η υψηλή αρτηριακή πίεση παρατηρήθηκε σε ποσοστό 71%, ακολουθούμενη από τον διαβήτη με 48%, καρδιακή ανεπάρκεια κατά 27%, χρόνια νεφρική και πνευμονική νόσο σε ποσοστό 24%, καρκίνο με 24% και άνοια σε 19% και μόνο έξι από τους 152 ασθενείς ήταν υγιείς.

Το 40% των ασθενών έπαιρναν επίσης φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Από τους νοσηλευόμενους το 25%, δηλαδή περίπου ένας στους τέσσερις, χρειάστηκε να συνδεθεί με αναπνευστήρα, ενώ 34 από τους 152 ασθενείς πέθαναν.

Επίσης, περίπου το ένα τρίτο των πληγέντων δεν ήταν σοβαρά άρρωστοι με την Covid-19, γεγονός που υποδηλώνει, ότι έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπεία στην κλινική λόγω άλλων περιστάσεων.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι προκειμένου να συνεχίσουν να προστατεύονται οι άνθρωποι σε αυτές τις ευάλωτες ομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνιστούν έναν τρίτο εμβολιασμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr