Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ ξεκινάει χορήγηση τρίτης δόσης Pfizer για τους άνω των 60

Το Ισραήλ ξεκινάει χορήγηση τρίτης δόσης Pfizer για τους άνω των 60
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ θα αρχίσει να προσφέρει μια τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/Biontech κατά της COVID-19 για τους άνω των 60 ετών, μια παγκόσμια πρώτη στις προσπάθειες να επιβραδυνθεί η διάδοση του πολύ μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα» του κορωνοϊού, μετέδωσαν σήμερα η ισραηλινή τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Τα άτομα αυτά θα μπορούν να λάβουν την ενισχυτική δόση εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε μήνες από τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με το Channel 13 TV και τη δημόσια ραδιοφωνία Kan.

Το Ισραήλ ήταν παγκόσμιος ηγέτης στην εκστρατεία εμβολιασμού, με πολλούς ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιό τους τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο καθώς θεωρούνταν ως το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού.

Όμως αφότου εμφανίστηκε το στέλεχος «Δέλτα», το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει δύο φορές μια πτώση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της μόλυνσης και μια μικρή μείωση στην προστασία που παρέχει απέναντι στη σοβαρή νόσηση.

Η εκστρατεία για την ενισχυτική δόση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σύντομα, θα μετατρέψει ουσιαστικά το Ισραήλ σε πεδίο δοκιμής για μια τρίτη δόση πριν από την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων (FDA).

Η Pfizer δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως πιστεύει ότι χρειάζεται η επιπλέον δόση προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η προστασία απέναντι στον κορωνοϊό.

Η εταιρία λέει ότι μπορεί να υποβάλει αίτηση για άδεια επειγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για ενισχυτικές δόσεις ακόμη και τον Αύγουστο.

Μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ έδωσε στους οργανισμούς υγείας το πράσινο φως προκειμένου να χορηγήσουν την τρίτη δόση αφού Ισραηλινοί ειδικοί ενέκριναν την εκστρατεία αργά χθες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr