Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε στη Βραζιλία κλεμμένος Ασκληπιός από τη Λιβύη

Βρέθηκε στη Βραζιλία κλεμμένος Ασκληπιός από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα μαρμάρινο γλυπτό που απεικονίζει τον Έλληνα θεό Ασκληπιό, που λέγεται ότι είχε κλαπεί πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες από ένα μουσείο στη Λιβύη, κατασχέθηκε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας την Πέμπτη.

Οι Αρχές της Βραζιλίας δήλωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης σε μία αρχαιότητα που αποκτήθηκε μέσω διαδικτύου και η οποία ήταν ύποπτη ότι είχε κλαπεί από μουσείο στη Λιβύη το 1990.

Πρόκειται για μία προτομή του Ασκληπιού, του θεού της Ιατρικής, που χρονολογείται από το 400 π.Χ.

Οι βραζιλιάνικες Αρχές υποπτεύονται ότι είχε κλαπεί από ένα μουσείο της Λιβύης το 1990.

Το αίτημα για αναζήτηση του γλυπτού έγινε ύστερα από επικοινωνία της Ιντερπόλ Τρίπολης, στη Λιβύη, με την αρμόδια Αρχή της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία της Ιντερπόλ, το γλυπτό είναι καταχωρημένο στη βάση δεδομένων του οργανισμού για κλεμμένα έργα τέχνης.

Η βραζιλιάνικη Ομοσπονδιακή Αστυνομία δήλωσε ότι το ανακτημένο τεχνούργημα κατασχέθηκε από την Υπηρεσία Εσόδων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σάο Πάολο και παρέμεινε στο τελωνείο από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Απελευθερώθηκε από τον αγοραστή μετά την παρουσίαση των εγγράφων εισαγωγής.

Ο παράνομος χαρακτήρας της αγοράς δεν μπορούσε να επαληθευτεί, είπαν οι Αρχές.

Το αντικείμενο αναμένεται τώρα να αναλυθεί από ειδικούς και μόλις επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα και η προέλευσή του, θα επιστραφεί στη Λιβύη.

Ο αγοραστής της αρχαιότητας αναμένεται να ανακριθεί σχετικά με την προέλευση του αντικειμένου, αναμεταδίδει η ιστοσελίδα Al Marsad.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ’ από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Νεκρός ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι – Πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας στο Al Arabiya

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Λιβύη διαμήνυσε στον Ντμπεϊμπά: Το ανυπόστατο και παράνομο «”τουρκο-λιβυκό μνημόνιο” για τις θαλάσσιες ζώνες, είναι ένα αγκάθι που δηλητηριάζει τις σχέσεις και εμποδίζει επενδύσεις και συνεργασίες»

Δήλωσε τον Λόφο Καστά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πάρει αγροτική επιδότηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr