Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράβουν το στόμα τους για να μην απελαθούν

Ράβουν το στόμα τους για να μην απελαθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Καμπότζη, Ναούρου,

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, μετανάστες αιτούντες άσυλο σε κέντρο κράτησης στην Αυστραλία προχώρησαν σε απεργία πείνας ράβοντας το στόμα τους, προκειμένου να μην απελαθούν και σταλούν πίσω στην Καμπότζη.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα η πληροφορία ότι ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά.

Οι μετανάστες διαμηνύουν στις αρχές της Αυστραλίας πως θα πάνε «μόνο νεκροί στην Καμπότζη», μετά την ψήφιση νόμου που εξαιρεί όσους πρόσφυγες βρίσκονται εκτός αυστραλιανής επικράτειας από νέες διαδικασίες προσωρινής χορήγησης αδειών παραμονής.

Συντάκτες του Αυστραλιανού Guardian έχουν δει βίντεο που δείχνει έξι αγόρια και άνδρες, στο κέντρο κράτησης του Ναουρού, να έχουν ράψει κλειστά τα χείλη τους.

Ένας άνδρας, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται στο Ναουρού από τον Ιούλιο, αφότου συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Αυστραλία με πλοίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και τουλάχιστον ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την άρνησή του να τραφεί και να πιει νερό για 48 ώρες.

Η Αυστραλία έχει υπογράψει συμφωνία με την Καμπότζη, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο Ναουρού θα αποστέλλονται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η υπογραφή της συμφωνίας είχε προκαλέσει αντιδράσεις (στη φωτ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Πνομ Πεν στο τέλος Σεπτεμβρίου).

Ο αυστραλιανός υπουργός Μετανάστευσης απέφυγε να σχολιάσει την απεργία πείνας, λέγοντας πως «δεν σχολιάζει μεμονωμένες περιπτώσεις αυτο-τραυματισμού» και περιοριζόμενος στο ότι «περιμέναμε κάποιες αντιδράσεις στο άκουσμα ότι ο κόσμος στο [κέντρο στο] Ναουρού δεν θα μπορούσε να έρθει στην Αυστραλία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Σίδνεϊ: Άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξυπνάνε μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr