Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Ράαμπ στις κατηγορίες ότι έκανε διακοπές όταν έπεφτε η Καμπούλ

Τι απαντά ο Ράαμπ στις κατηγορίες ότι έκανε διακοπές όταν έπεφτε η Καμπούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ υπερασπίστηκε την αντίδρασή του στην κατάρρευση του Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν, απορρίπτοντας ως ανακριβείς αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν κατάφερε να βοηθήσει στην εκκένωση τοπικών μεταφραστών που είχαν εργαστεί για τη Βρετανία επειδή ήταν σε διακοπές.

«Ολόκληρη η κυβέρνηση εργάζεται ακούραστα την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο κ. Ράαμπ, προσθέτοντας ότι είχε επικεντρωθεί σε γεγονότα στο αεροδρόμιο.

Είπε στο Twitter ότι απαντούσε σε «ανακριβή δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες».

Ο κ. Ράαμπ και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δέχτηκαν έντονη κριτική νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από βουλευτές του δικού τους κόμματος, οι οποίοι περιέγραψαν τα γεγονότα ως αποτυχία ηγεσίας και ηθικού καθήκοντος.

Η εφημερίδα Daily Mail ανέφερε ότι ο Ντόμινικ Ράαμπ ήταν πολύ απασχολημένος ενώ ήταν σε διακοπές για να τηλεφωνήσει στον Αφγανό ομόλογό του για να ζητήσει βοήθεια για την εκκένωση τοπικών μεταφραστών που είχαν συνεργαστεί με τη βρετανική κυβέρνηση και κινδύνευαν από τους Ταλιμπάν.

Στη δήλωσή του, ο κ. Ράαμπ είπε ότι του δόθηκε η συμβουλή να καλέσει τον Αφγανό υπουργό Εξωτερικών από το γραφείο του την περασμένη Παρασκευή, αλλά «αυτό το ξεπέρασε η ταχύτατη εξέλιξη των γεγονότων».

«Η κλήση ανατέθηκε σε έναν υπουργό Επικρατείας επειδή έβαζα προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη χωρητικότητα στο αεροδρόμιο με άμεση συμβουλή του γενικού διευθυντή που επιβλέπει την αντιμετώπιση της κρίσης», είπε.

«Σε κάθε περίπτωση, ο Αφγανός υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε να γίνει η κλήση, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει λόγω της ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr