Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

100 Τυνήσιοι τζιχαντιστές στην τουρκική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη – Στόχος τους να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Σαγιέντ;

100 Τυνήσιοι τζιχαντιστές στην τουρκική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη – Στόχος τους να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Σαγιέντ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα έγγραφο που διέρρευσε από το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης αποκαλύπτει ότι ο επικεφαλής της Αραβικής Διεθνούς Εγκληματικής Αστυνομίας είχε γράψει στο υπουργείο δηλώνοντας ότι είχε ειδοποιηθεί, σύμφωνα με τηλεγράφημα της τυνησιακής Ιντερπόλ, ότι είχαν πληροφορίες για την πρόθεση 100 Τυνήσιων τζιχαντιστών, που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια, να διεισδύσουν στην Τυνησία μέσω των συνόρων Τυνησίας-Λιβύης για να πραγματοποιήσουν πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατίας. Η βάση της Αλ Ουατίγια σημειώνεται ότι έχει μετατραπεί σε τουρκική στρατιωτική βάση.

Μια υψηλόβαθμη πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα Al-Marsad την αυθεντικότητα του εγγράφου που διέρρευσε στην τυνησιακή Ιντερπόλ σχετικά με τους τρομοκράτες στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια, η οποία αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις.

Η πηγή ανέφερε ότι υπήρξε πίεση στον υπουργό Εσωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) της Λιβύης, Χαλέντ Μαζέν, να αρνηθεί την αυθεντικότητα του εγγράφου, αλλά είχε ήδη γίνει γνωστή σε πολλά κόμματα της δυτικής Λιβύης (Κυρηναϊκής).

Η πηγή είπε στην ιστοσελίδα Al Marsad: «Ως υπουργείο Εσωτερικών δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει μέσα στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια και οι λιβυκές στρατιωτικές Αρχές επίσης δεν έχουν πληροφορίες».

Η πηγή πρόσθεσε: «Συνδέουμε την ομιλία του προέδρου Καΐς Σαγιέντ για μια απόπειρα δολοφονίας του και την ξαφνική ανακοίνωση της Τυνησίας για ακύρωση ή αναθεώρηση της οικονομικής της συμφωνίας με την Τουρκία, και όσα αναφέρονται στην επιστολή του γραφείου της τυνησιακής Ιντερπόλ».

Το έγγραφο υποδεικνύει ότι ο Χαλέντ Μαζέν απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, στον διευθυντή του Γενικού Τμήματος Επιχειρήσεων Ασφαλείας, στον Διευθυντή του Γενικού Τμήματος Κεντρικής Υποστήριξης, στους διευθυντές ασφαλείας της Ζουγάρα, στο δυτικό Σαχέλ, Ατζαϊλάτ και στον διευθυντή του Γραφείου Παρακολούθησης Πληροφοριών και Ασφάλειας για να τους ενημερώσει για τις πληροφορίες που έλαβε.

Ο Χαλέντ Μαζέν αναφέρει στην επιστολή του:

«Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αραβικής Εγκληματολογικής Αστυνομίας μας ενημέρωσε, σύμφωνα με ένα τηλεγράφημα που έλαβε από την Ιντερπόλ Τυνησίας, το οποίο περιείχε τα εξής:

»”Έχουν πληροφορίες ότι 100 τρομοκρατικά στοιχεία βρίσκονται στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη, από την πλευρά του Μπεν Γκερντάν, σκοπεύουν να διεισδύσουν στην Τυνησία”».

Η επιστολή πρόσθεσε: «Ήταν απαραίτητο να σας διαβιβάσουμε τις πληροφορίες για να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, το καθένα ξεχωριστά, και να εντατικοποιήσετε τις έρευνες, τη συλλογή πληροφοριών, την παρακολούθηση και τις ενέργειες παρακολούθησης μεταξύ σας για την αποτροπή τυχόν σχεδιασμών για την εκτέλεση οποιασδήποτε τρομοκρατικής επιχείρησης».

Στην επιστολή του, ο υπουργός Εσωτερικών Μαζέν συνέχισε: «Οι περιοδικές αναφορές παραπέμπονται στο Τμήμα Αντιτρομοκρατικής Πρόληψης στο Γενικό Τμήμα Επιχειρήσεων Ασφαλείας, στο οποίο ανατίθεται η ευθύνη παρακολούθησης και παρακολούθησης οργανώσεων και των στοιχείων τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr