Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Η Ρωσία αντιτίθεται να επιτραπεί στους Αφγανούς να μπουν στην πρώην σοβιετική Κεντρική Ασία

Λαβρόφ: Η Ρωσία αντιτίθεται να επιτραπεί στους Αφγανούς να μπουν στην πρώην σοβιετική Κεντρική Ασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Πακιστάν ενδιαφέρονται να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις για την διευθέτηση της κρίσης στο Αφγανιστάν, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είχαμε επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών και των ΗΠΑ και της Κίνας και του Πακιστάν.

»Όλοι τους ενδιαφέρονται να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, ώστε από το έδαφος αυτής της χώρας να μην δημιουργούνται απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών για όλη την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, είπε ο Λαβρόφ, η Ρωσία αντιτίθεται στις απόψεις που λένε να επιτραπεί στους Αφγανούς πρόσφυγες να μπουν στην πρώην σοβιετική περιοχή της Κεντρικής Ασίας, που βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Αφγανιστάν ή να παραμείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα εκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Η Warner Bros απέρριψε την πρόταση-μαμούθ $108,4 δισ. της Paramount – Ανοιχτός ο δρόμος για το Netflix

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr