Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανάρτηση στον λογαριασμό της εξτρεμιστικής, τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Telegram.

Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι δύο ακόμη ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στα προάστια της Καμπούλ.

Λίγο νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT και το ρωσικό πρακτορείο Sputnik έκαναν λόγο για μια τρίτη έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ στην αφγανική πρωτεύουσα, σε συνέχεια των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων νωρίτερα το απόγευμα κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες αναφορικά με τις τοποθεσίες των τελευταίων εκρήξεων που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, ούτε για πιθανά θύματα.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι τουλάχιστον 12.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι οι 11 από αυτούς ήταν πεζοναύτες.

Τρίτη έκρηξη

Μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ανέφεραν ότι η έκρηξη αυτή ήταν ισχυρή.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik που βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανέφεραν η εφημερίδα Wall Street Journal και το Sputnik, επικαλούμενοι μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 60 Αφγανοί σκοτώθηκαν και ακόμη 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα κοντά στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

ΗΠΑ: Η έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ «φέρει τη σφραγίδα» του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K) ευθύνεται για την επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με μια πηγή η οποία έχει γνώση της ενημέρωσης που λαμβάνουν μέλη του Κογκρέσου για το θέμα αυτό.

Μια δεύτερη, αμερικανική κυβερνητική πηγή, που γνωρίζει τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών, είπε ότι μολονότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ερευνά ακόμη το θέμα, η επίθεση αυτή φέρει «τη σφραγίδα» της δράσης του ISIS-K.

Βρετανία: Η επιχείρηση εκκένωσης θα συνεχιστεί παρά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Η βρετανική επιχείρηση εκκένωσης του Αφγανιστάν θα συνεχιστεί, παρά τις «βάρβαρες» επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Θα συνεχίσουμε την επιχείρησή μας. Και τώρα φτάνουμε προς το τέλος, το οριστικό τέλος», τόνισε.

Ο Τζόνσον έκανε τη δήλωση αυτή μετά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής κρίσεων, που συνεκλήθη με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ.

«Αυτό που δείχνει αυτή η επίθεση είναι πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, με τον γρηγορότερο και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, στις ώρες που μας απομένουν και αυτό πρόκειται να κάνουμε», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία» των Αφγανών που δικαιούνται άσυλο ή εκείνων που εργάστηκαν στη χώρα τους για τη Βρετανία, καθώς και οι οικογένειές τους, έχουν ήδη απομακρυνθεί από τη χώρα.

Επανέλαβε επίσης ότι αναμένει από τους Ταλιμπάν να επιτρέψουν, σε όσους το επιθυμούν, να φύγουν από το Αφγανιστάν αφού ολοκληρωθεί αυτή η πρώτη φάση της εκκένωσης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι από τις εκρήξεις στην Καμπούλ δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ των Βρετανών στρατιωτών που βρίσκονται ακόμη στο Αφγανιστάν.

Γερμανία: Ένα γερμανικό νοσοκομειακό αεροπλάνο είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει στην μεταφορά τραυματιών από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Ο Γερμανός ΥΠΕΞ μεταβαίνει τις επόμενες μέρες σε γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν

Ενα γερμανικό νοσοκομειακό αεροπλάνο βρίσκεται σε ετοιμότητα για να πετάξει στην Καμπούλ και να βοηθήσει στην απομάκρυνση ανθρώπων που τραυματίστηκαν στην επίθεση στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, μετά την ολοκλήρωση των γερμανικών επιχειρήσεων αερομεταφοράς από το Αφγανιστάν.

«Προσφέραμε ένα γερμανικό νοσοκομειακό αεροπλάνο για τη μεταφορά τραυματιών», είπε η Καρενμπάουερ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι το Airbus είχε φύγει από την Καμπούλ με προορισμό την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν Τασκένδη και θα παραμείνει εκεί σε επιφυλακή, ώστε αν χρειαστεί να επιστρέψει στο Αφγανιστάν.

Όλοι οι Γερμανοί στρατιώτες αποχώρησαν σήμερα από το Αφγανιστάν αφού απομάκρυναν περισσότερους από 5.300 ανθρώπους από 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 500 Γερμανών και πάνω από 4.000 Αφγανών, τόνισε η υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας θα ταξιδέψει στο Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Πακιστάν μέσα στις επόμενες ημέρες για να έχει συνομιλίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με μια επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών προς το Κοινοβούλιο, η οποία περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Οι συνομιλίες του Μάας θα επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο η διεθνής κοινότητα μπορεί να χειριστεί την κατάσταση στο Αφγανιστάν και υπό ποιες συνθήκες είναι δυνατόν να επιτευχθούν συμφωνίες με μια νέα κυβέρνηση στην Καμπούλ, αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Μάας σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί την Τουρκία και το Κατάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr