Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος

Μέρκελ: Ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει επίγνωση ότι το κόμμα της δίνει μάχη και δεν θα διατηρήσει «αυτόματα» τις κορυφαίες θέσεις της Γερμανίας μετά από 16 χρόνια διακυβέρνησης, καθώς πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μπλοκ της κυρίας Μέρκελ, υπό τον διάδοχό της Άρμιν Λάσετ, είναι το δεύτερο μετά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με πολύ χαμηλή βαθμολογία αποδοχής περίπου 20%.

Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει κάνει πρόσφατα μια σειρά παρεμβάσεων αλλά σπάνια συμμετείχε στην εκστρατεία.

Πιο πρόσφατα, άφησε να εννοηθεί το δυναμικό μιας μελλοντικής αριστερής κυβέρνησης και προσπαθεί να τονώσει την στήριξη στον συνασπισμό CDU/CSU με μια ασυνήθιστα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στην Bundestag.

«Ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος»

«Ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος», δήλωσε η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ, σχετικά με το ενδεχόμενο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) να μείνει για πρώτη φορά εκτός Καγκελαρίας, παραδέχτηκε ότι «έπειτα από 16 χρόνια ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν θα επιστρέφαμε αυτομάτως και αβίαστα στην Καγκελαρία».

Μιλώντας στην φθινοπωρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η κυρία Μέρκελ ανέδειξε ακόμη ως σημαντικότερες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση το προσεχές διάστημα τα θέματα κράτους δικαίου, ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας, μετανάστευσης και περιβάλλοντος.

«Μιλήσαμε για τα θέματα τα οποία είναι ασφαλώς προφανή, όπως το κράτος δικαίου. Μίλησα επίσης για μία ακόμη φορά για την πολιτική γειτονίας, από τα δυτικά Βαλκάνια μέχρι την Λευκορωσία και την Τουρκία. Αυτά είναι όλα ζητήματα τα οποία μας απασχολούν διαρκώς. Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται και το θέμα της μετανάστευσης. Εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ας πούμε ένα τρωτό σημείο και σε αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και επέστησε την προσοχή ιδιαίτερα στο θέμα της πολιτικής για το κλίμα και τη δέσμευση της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα. «Πιστεύω ότι το ΕΛΚ έχει εδώ την απολύτως ορθή προσέγγιση: από τη μία πλευρά φιλόδοξοι στόχοι για το κλίμα, αλλά ταυτόχρονα όχι εναντίον της οικονομίας», τόνισε η Καγκελάριος και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η ΕΕ έχει αποφασίσει να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050.

Εγκωμιαστική αλλά λακωνική για Σολτς

Η Καγκελάριος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ανησυχεί ότι ο απολογισμός του έργου της μπορεί να επισκιαστεί από την ενδεχόμενη παραμονή του κόμματός της εκτός Καγκελαρίας έπειτα από «16 χρόνια Μέρκελ», έσπευσε πρώτα να ξεκαθαρίσει ότι η μάχη συνεχίζεται.

«Βρισκόμαστε στη μέση του προεκλογικού αγώνα και αισθάνομαι πραγματικά ότι γίνεται αγώνας. Δεν θέλω να αναμιχθώ και να προχωρήσω σε εικασίες, αλλά θα δοθούν μάχες και ο λογαριασμός θα έρθει στο τέλος.

Το γεγονός ότι έπειτα από 16 χρόνια η επιστροφή στην Καγκελαρία δεν θα γινόταν αυτομάτως και αβίαστα, ήταν απολύτως ξεκάθαρο στο CDU και στο CSU», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ κληθείσα να αναφέρει τι εκτιμά περισσότερο στον υποψήφιο Καγκελάριο του SPD και σημερινό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σημείωσε: «Εκτιμώ το γεγονός ότι όταν συζητούμε κάτι μεταξύ μας και συνεννοούμαστε, τότε το τηρούμε και οι δύο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr