Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μία επίσκεψη του Χάφταρ στις ΗΠΑ πανικοβάλει τους πολιτικούς του αντιπάλους

Μία επίσκεψη του Χάφταρ στις ΗΠΑ πανικοβάλει τους πολιτικούς του αντιπάλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, όπως γράφεται σε λιβυκά ΜΜΕ, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ισλαμιστές της Τρίπολης και οι αντίπαλοί του έχουν λυσσάξει.

Ο Λίβυος πατριώτης ηγέτης έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, την οποία απέκτησε στα χρόνια που ζούσε αυτοεξόριστος στην Αμερική και η οικογένειά του συνεχίζει να είναι στη Βιρτζίνια.

Μάλιστα ένας ακτιβιστής, από αυτούς που αναφύονται σε περιόδους κρίσεων και πολεμικών εντάσεων, ο Εμαντεντίν Μουντασέρ, που αυτοσυστήνεται στο Twitter ως «πολιτικός ηγέτης» και προσπαθεί να κάνει τους Αμερικανούς να του δώσουν σημασία, αντίπαλος της κοσμικής παράταξης της Κυρηναϊκής, επικεφαλής ενός φερόμενου ιδρύματος για τη «Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που βεβαίως δηλώνει ότι αποσκοπεί στην υπεράσπιση της «Αραβικής Άνοιξης», έχει επιδοθεί σε μία μανιώδη πολεμική εκστρατεία κατά του Λίβυου ηγέτη.

Η ιστοσελίδα Libyan Express, η οποία απηχεί τις απόψεις των εχθρών της παράταξης της Κυρηναϊκής, έγραψε:

«Ο Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ηγείται του αποσχισμένου Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην ανατολική περιοχή και έχει διπλή υπηκοότητα Λιβύης-ΗΠΑ, πρόκειται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ με την οικογένειά του και να προσπαθήσει να την προωθήσει ως επίσημη κρατική επίσκεψη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιδρύματος Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εμαντεντίν Μουντασέρ.

»Ο Μουντασέρ δήλωσε στο Facebook τη Δευτέρα ότι τηλεφώνησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στα μέλη της Γερουσίας στις ΗΠΑ και τους προέτρεψε να μην συναντηθούν με τον Χάφταρ εάν εισέλθει στις ΗΠΑ ως Αμερικανός σε οικογενειακή επίσκεψη στις ιδιοκτησίες του στη Βιρτζίνια.

»Ο Μουντασέρ πρόσθεσε ότι ο Χάφταρ θα προσπαθήσει να εισέλθει με το αμερικανικό διαβατήριό του και να συναντήσει Αμερικανούς αξιωματούχους και έτσι να προσδώσει κάποια επίσημη κάλυψη στην επίσκεψή του, λέγοντας ότι ζήτησε από τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων να μην επιτρέψουν στον Χάφταρ να υλοποιήσει τα σχέδιά του και να ενημερώσουν κι άλλους αξιωματούχους να κάνουν το ίδιο λόγω των αρνητικών συνεπειών της συνάντησης με τον Χάφταρ που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των αμερικανικών νόμων.

»Είπε επίσης ότι τα αμερικανικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας με τα οποία συνομίλησε συμφώνησαν να αναλάβουν νομοθετικές ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι αυτό το ζήτημα θα φτάσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να ερευνηθεί ο Χαφτάρ ενώ βρίσκεται σε αμερικανικό έδαφος».

Ο Εμαντεντίν Μουντασέρ έχει 1.524 ακολούθους στο Twitter και το «ίδρυμά» του μόλις 20, αλλά υποστηρίζει ότι έχει την επιρροή να πείσει τους Αμερικανούς όχι μόνο να μη συναντηθούν με τον Χάφταρ αλλά και να τον ερευνήσουν. Η αλήθεια είναι ότι στο Facebook έχει περισσότερο κοινό.

Ωστόσο, ας συγκρατήσουμε την εξαιρετικά σημαντική πληροφορία ότι ο στρατάρχης Χάφταρ λέγεται ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr