Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα έτοιμη να «μπει» στη Λιβύη – Μένφι: «Η Λιβύη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα»

Η Κίνα έτοιμη να «μπει» στη Λιβύη – Μένφι: «Η Λιβύη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, πραγματοποίησε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, την Παρασκευή για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κινέζος ανώτατος διπλωμάτης κάλεσε όλα τα κόμματα της Λιβύης να αποφύγουν τις εντάσεις και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες για να προωθήσουν τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στη χώρα.

Αυτές οι παρατηρήσεις έγιναν κατά τη συνάντηση του Μένφι με τον Γουάνγκ στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA).

«Ο κινεζικός και ο λιβυκός λαός μοιράζονται παραδοσιακή φιλία», είπε ο Γουάνγκ, σημειώνοντας ότι η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τη Λιβύη στη διαφύλαξη της εθνικής της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Υποστηρίζει επίσης τις προσπάθειες των Αρχών της Λιβύης για τη διατήρηση της σταθερότητας, την ανοικοδόμηση της οικονομίας και την προώθηση των γενικών εκλογών και της πολιτικής διαδικασίας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

«Η Κίνα εκτιμά τη σταθερή προσήλωση της Λιβύης στη φιλική πολιτική απέναντι της και την πολύτιμη υποστήριξή της σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα και τις κύριες ανησυχίες της Κίνας», σημείωσε ο Γουάνγκ.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να σταθεί σταθερά στη Λιβύη για να υποστηρίξει από κοινού την αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, βασικό κανόνα που διέπει τις διεθνείς σχέσεις και να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα των δύο χωρών και τα κοινά συμφέροντα των αναπτυσσόμενων εθνών.

Ο Γουάνγκ κάλεσε όλα τα μέρη να σεβαστούν τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως κύριου διαύλου διαμεσολάβησης και να λάβουν υπόψη πλήρως τις απόψεις όλων των παρατάξεων στη Λιβύη καθώς και τις γειτονικές χώρες.

Όλα τα μέρη θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω τη διεθνή αντιτρομοκρατική συνεργασία και τις ανταλλαγές πληροφοριών και να προφυλαχθούν αυστηρά από τη διασυνοριακή κίνηση τρομοκρατών, έτσι ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνιση εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών δυνάμεων στη Λιβύη, είπε ο Γουάνγκ.

Από την πλευρά του, ο Μένφι είπε ότι οι δύο χώρες έχουν ιστορικά φιλικές σχέσεις και ότι η Κίνα είναι ένας πραγματικός εταίρος και φίλος της Λιβύης.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Κίνα για τη σταθερή υποστήριξη της επιλογής του λιβυκού λαού και την πολύτιμη υποστήριξη στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη.

Η πρακτική συνεργασία μεταξύ Λιβύης και Κίνας έχει επιτύχει γόνιμα αποτελέσματα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι η Λιβύη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα για να ανοίξει μια ευρύτερη προοπτική για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr