Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αφρικανικής Ένωσης ανησυχεί ότι μισθοφόροι και τζιχαντιστές θα περάσουν από τη Λιβύη στο Σαχέλ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αφρικανικής Ένωσης ανησυχεί ότι μισθοφόροι και τζιχαντιστές θα περάσουν από τη Λιβύη στο Σαχέλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας (PSC) της Αφρικανικής Ένωσης (AU) τόνισε την ανάγκη για άμεση απόσυρση όλων των ξένων μαχητών και μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Το PSC υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η απόσυρση πραγματοποιείται με οργανωμένο, συντονισμένο και σταδιακό τρόπο.

Σε δήλωσή της, η Αφρικανική Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για τον αντίκτυπο της μετακίνησης ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη σε άλλες χώρες και περιοχές της Αφρικής, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια.

Το PSC προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να κατονομάσει και να ξεμπροστιάσει αυτούς που συνεχίζουν να πυροδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη, μεταξύ άλλων μέσω της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, παραβιάζοντας έτσι το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Το PSC επιβεβαίωσε τον αναμενόμενο αντίκτυπο μίας μετακίνησης ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη στην περιοχή του Σαχέλ και την υπόλοιπη Αφρική.

Απέρριψε κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, ζητώντας άμεση διακοπή της εξωτερικής παρέμβασης.

Προέτρεψε τα λιβυκά κόμματα να καταβάλουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ελεύθερων, δίκαιων και χωρίς αποκλεισμούς κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου.

Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας (PSC) της Αφρικανικής Ένωσης ζήτησε την εφαρμογή των εκλογών σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF).

Κάλεσε τα κράτη μέλη και τους εταίρους να παράσχουν την απαραίτητη υποστήριξη στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή (HNEC) της Λιβύης.

Το PSC ζήτησε από την Αφρικανική Ένωση να συνεργαστεί στενά με τις λιβυκές Αρχές και να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη για την έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών.

Το PSC εξήγησε ότι ανυπομονεί για την επόμενη υπουργική συνάντηση της Λιβύης στις 21 Οκτωβρίου 2021, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της διεθνούς συναίνεσης για μια συνολική αποχώρηση των ξένων στοιχείων από τη Λιβύη και την επανένωση των στρατιωτικών θεσμών της Λιβύης.

Το PSC ζήτησε συνεργασία μεταξύ της Αφρικανικής Ένωσης και του ΟΗΕ, σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός σχεδίου για την απόσυρση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, μεταδίδει το Libya Review.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr