Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε από καγκελάριος

Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε από καγκελάριος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό μήνυμα ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, επικαλούμενος πιέσεις που του ασκήθηκαν λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Νωρίτερα το Σάββατο ήταν ξεκάθαρο ότι η αυστριακή κυβέρνηση βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς οι Πράσινοι, οι κυβερνητικοί εταίροι του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖP), εμφανίζονταν να αναζητούν εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αιτία για την αλλαγή πλεύσης του οικολογικού κόμματος είναι οι έρευνες εις βάρος του κ. Κουρτς με την κατηγορία της χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Κουρτς επέμενε ότι είναι αθώος και πως ήθελε να συνεχίσει να κυβερνά με τους Πράσινους, αλλά το οικολογικό κόμμα αμφισβήτησε κατά πόσον ο καγκελάριος είναι σε θέση να συνεχίσει τη θητεία του μετά το σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του.

Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν την Παρασκευή συνομιλίες με τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης και την Τρίτη είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος του κ. Κουρτς.

Κουρτς: «Πλήρως κατασκευασμένες κατηγορίες

Ο 35χρονος ηγέτης της αυστριακής Δεξιάς έχει καταγγείλει ως πλήρως «κατασκευασμένες» τις κατηγορίες.

Επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας –«δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να θεωρούμαι υπεύθυνος για την παραμικρή αξιόποινη ενέργεια» είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του–και διατράνωσε πως «θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου έναντι όλων των ψευδών κατηγοριών σε βάρος μου με όλα τα νομικά και δημοκρατικά μέσα που διαθέτω».

Ο Κουρτς κατηγορείται για χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, που έγινε μέλος της κυβέρνησης πριν από 10 χρόνια και στη συνέχεια υπουργός Εξωτερικών, ανέλαβε για πρώτη φορά καγκελάριος τον Δεκέμβριο του 2017.

Αλλά η κυβερνητική συμμαχία του με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) είχε άδοξο τέλος λόγω σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο ξέσπασε τον Μάιο του 2019, το λεγόμενο Ibizagate.

Τότε ο ηγέτης του FPÖ Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, είχε συλληφθεί από κρυφή κάμερα να διαπραγματεύεται με πλούσια Ρωσίδα κληρονόμο την εκχώρηση μεγάλων δημοσίων έργων, με αντάλλαγμα παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Ο Κουρτς επανήλθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2020, αυτήν τη φορά με τους Πράσινους στο πλευρό του.

Αλλά ο συνασπισμός αυτός είχε τεθεί επανειλημμένως εν αμφιβόλω εξαιτίας άλλων υποθέσεων δικαστικής φύσης και χαοτικών διαφορών απόψεων, ιδίως στο ζήτημα των προσφύγων, και όχι μόνον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr