Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Ράμα στον Ράντεφ για τη βουλγαρική «μειονότητα» στη Βόρεια Μακεδονία

Τι είπε ο Ράμα στον Ράντεφ για τη βουλγαρική «μειονότητα» στη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.

Όταν ο τελευταίος ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που η Βουλγαρία προβάλλει βέτο κατά της Βόρειας Μακεδονίας είναι «οι μεγάλες πιέσεις σε βάρος των Βούλγαρων μειονοτικών οι οποίοι φοβούνται να αυτοπροσδιοριστούν, αν και υπάρχουν 100 χιλ. πολίτες με βουλγαρικά διαβατήρια», ο Ράμα υποστήριξε τα εξής:

«Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι Αλβανοί που για να πάρουν άδεια εργασίας στην Ελλάδα άλλαξαν και τα ονόματα, ακόμη και τη θρησκεία τους, τελούν δήθεν υπό πίεση στην Αλβανία, γι’ αυτό δεν δηλώνουν Έλληνες.

»Εκείνοι που έχουν πάρει βουλγαρικά διαβατήρια στην πλειοψηφία τους είναι Μακεδόνες, οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν από την ελευθερία διακίνησης στις χώρες της ΕΕ.

»Αυτό που κάνει η Βουλγαρία, είναι ομηρία, η οποία βλάπτει τη Βουλγαρία σε σχέση με την ΕΕ και όχι μόνο τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, αλλά αμαυρώνει και την εικόνα της ΕΕ στα μάτια των λαών των Δυτικών Βαλκανίων».

Η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα« έγραψε ότι, ο Ράμα εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο η Βουλγαρία προχωρήσει τελικά σε άρση του βέτο.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις βαλκανικές έριδες, σε ό,τι αφορά εμάς, πάντα έχει ενδιαφέρον όταν μιλά ο Έντι Ράμα περί αλβανικής ταυτότητας, ιδιαίτερα επειδή ο ίδιος δεν είναι εθνικά Αλβανός. Ο πατέρας του είναι Βλάχος και η μητέρα του Βορειοηπειρώτισσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr