ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,


















































Τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ - Νετανιάχου: «Δεν θα ανεχθούμε»
Έρχεται έντονη πολυήμερη ζέστη - Πιθανότατα να γίνει καύσωνας
Οι Χούτι ενδέχεται να εξαπολύσουν χερσαία επίθεση στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας
Πανσέληνος Αυγούστου: Μια νύχτα εσωτερικής ανάτασης - Το φως συναντά τη νοσταλγία του καλοκαιριού που φεύγει
Σάρεν Χάσκελ: «Η Συρία θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να ασκήσει την επιρροή της προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της διαδικασίας των συνομιλιών στο Κυπριακό εντός του καθορισμένου πλαισίου, αλλά και του τερματισμού και της αναστροφής όλων των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την κ. Μέρκελ.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, υπογραμμίστηκε η στενή, εγκάρδια και διαχρονική φιλία που τους συνδέει τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αναφέρεται.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί εκτενώς στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, όπως, επίσης, και στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, τόσο στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες όσο και την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, σημειώνεται.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να ασκήσει την επιρροή της προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της διαδικασίας των συνομιλιών στο Κυπριακό εντός του καθορισμένου πλαισίου, αλλά και του τερματισμού και της αναστροφής όλων των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας», προστίθεται.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, καταλήγει η ανακοίνωση.























































