Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρίν Λεπέν: Εάν εκλεγώ «τέλος» οι ΑΠΕ – Θα ξηλώσω τις ανεμογεννήτριες

Μαρίν Λεπέν: Εάν εκλεγώ «τέλος» οι ΑΠΕ – Θα ξηλώσω τις ανεμογεννήτριες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ακροδεξιά υποψήφια για την γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας την επόμενη χρονιά θα σταματήσει όλες τις επιδοτήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και θα απομακρύνει όλες τις ανεμογεννήτριες από τη Γαλλία.

Η Λε Πεν, η οποία θα είναι υποψήφια του κόμματός της, του Εθνικού Συναγερμού, στις εκλογές του Απριλίου, έφτασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017 και αναμένεται να κάνει το ίδιο και στις επόμενες παρότι κάποιες πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι ο επίσης ακροδεξιός τηλεοπτικός αστέρας Ερίκ Ζεμούρ μπορεί να την κερδίσει αν αποφασίσει να είναι τελικά υποψήφιος.

«Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, αυτές οι πηγές ενέργειας δεν είναι ανανεώσιμες, είναι διακοπτόμενες.

»Αν εκλεγώ, θα σταματήσω κάθε κατασκευή αιολικού πάρκου και θα ξεκινήσω ένα μεγάλο έργο αποκαθήλωσης των ανεμογεννητριών», δήλωσε η Λεπέν στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η Λε Πεν πρόσθεσε ότι θα διακόψει τις επιχορηγήσεις για τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες, που όπως είπε επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της χώρας με έξι ως επτά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως αλλά και τους λογαριασμούς ενέργειας των καταναλωτών.

Η Λε Πεν είπε ακόμη ότι θα παράσχει μεγάλη στήριξη στην πυρηνική βιομηχανία της Γαλλίας επιτρέποντας την κατασκευή πολλών νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, χρηματοδοτώντας μια σημαντική αναβάθμιση του υπάρχοντος πυρηνικού «στόλου» και υποστηρίζοντας την κατασκευή μικρότερων σπονδυλωτών αεριοστροβιλικών αντιδραστήρων όπως έχει προτείνει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σε έναν οδικό χάρτη για το 2030 που αφορά τη γαλλική οικονομία και τον οποίο παρουσίασε αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Μακρόν πρότεινε δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, της πυρηνικής βιομηχανίας και του πράσινου ή ανανεώσιμου υδρογόνου αλλά δεν έκανε εκτενή αναφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Γαλλία παράγει περίπου το 75% της ενέργειάς της σε πυρηνικά εργοστάσια, γεγονός που σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παράγει έχει από τις χαμηλότερες κατά κεφαλήν εκπομπές άνθρακα σε σχέση με όλες τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Ωστόσο, βρίσκεται πολύ πίσω από τη Γερμανία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις επενδύσεις σε αιολογικά πάρκα και σε πάρκα ηλιακής ενέργειας.

Στη χώρα υπάρχει ένα ενεργό κίνημα κατά των ανεμογεννητριών, που υποστηρίζεται από την ακροδεξιά και την κεντροδεξιά, κυρίως υποκινούμενο από τον Ζαβιέ Μπερτράν, τον επικρατέστερο υποψήφιο των συντηρητικών για τις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος: Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές που διαφωνούν

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr