Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κουβέιτ ζήτησε να φύγουν οι Τούρκοι από τη Λιβύη

Το Κουβέιτ ζήτησε να φύγουν οι Τούρκοι από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουβέιτ, Λιβύη, Νάτζλα Μανγκούς,

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, σεΐχης Αχμέντ Αλ Σαμπάχ, ζήτησε τη σταδιακή και ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των μισθοφόρων και ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διάσκεψη Σταθεροποίησης της Λιβύης, επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Κουβέιτ στην ενότητα και την κυριαρχία της Λιβύης και απέρριψε τις ξένες επεμβάσεις στις λιβυκές υποθέσεις.

Η Λιβύη φιλοξένησε μια διεθνή διάσκεψη για να συμβάλει στη διασφάλιση της σταθερότητας της χώρας, ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

Περίπου 30 διεθνείς εκπρόσωποι παρευρέθηκαν στη διάσκεψη, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αφρικανική Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο. Παρούσα ήταν και η Ελλάδα.

«Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θέλουμε η Λιβύη να αποτελέσει πεδίο θετικού οικονομικού ανταγωνισμού, με στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού μηχανισμού και μιας ενιαίας διεθνούς και περιφερειακής θέσης που να υποστηρίζει και να συνάδει με αυτό το όραμα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάτζλα Μανγκούς.

Όπως επίσης, πρόσθεσε, στόχος της πρωτοβουλίας ήταν επίσης «να ωθήσει την οικονομία προς τα εμπρός και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο».

Ο οδικός χάρτης που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ προβλέπει βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου και την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Λιβύη: Το εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το ψευδομνημόνιο της έκπτωτης κυβέρνησης Ντμπεϊμπά με την Τουρκία

Ο Φιντάν στη Λιβύη με τον έκπτωτο απατεώνα Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Το έκπτωτο καθεστώς της Τρίπολης προσπαθεί να επαναφέρει το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο ΑΟΖ με την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η φασίστρια Μελόνι συναντήθηκε με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι φασίστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr