Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι των Τούρκων στη βόρεια Συρία απαγάγουν και βασανίζουν αμάχους – Ανάμεσα τους και γυναικόπαιδα

Οι μισθοφόροι των Τούρκων στη βόρεια Συρία απαγάγουν και βασανίζουν αμάχους – Ανάμεσα τους και γυναικόπαιδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία -αποτελούμενος κυρίως από Τουρκμένους της Συρίας και τζιχαντιστές– «Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA)» συνέλαβε τουλάχιστον 52 άτομα στις κατεχόμενες από την Τουρκία συροκουρδικές περιοχές Αφρίν, Σερεκανίγιε και Τελ Αμπιάντ τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Σύροι για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη (STJ)» την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται πέντε γυναίκες και πέντε παιδιά.

«Στην αναζήτησή της για την τύχη των κρατουμένων, η STJ ανακάλυψε ότι ένας κρατούμενος πέθανε κάτω από βασανιστήρια.

»Επιπλέον, η STJ κατέγραψε την απελευθέρωση μόνο επτά κρατουμένων, ενώ οι υπόλοιποι 45 εξακολουθούν να αγνοούνται, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», ανέφερε η έκθεση.

Στη Ρας Αλ Αΐν (Σερεκανίγιε τη λένε οι Κούρδοι), ερευνητές επί του πεδίου επαλήθευσαν με την οργάνωση STJ τις συλλήψεις οκτώ ατόμων.

Ένας κρατούμενος πέθανε κάτω από βασανιστήρια, μόνο δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και άλλοι πέντε παραμένουν άφαντοι.

Στην Τελ Αμπιάντ, η STJ κατέγραψε τις συλλήψεις 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και τρία παιδιά, από παραστρατιωτικούς ισλαμιστές μισθοφόρους που υποστηρίζονται από την Τουρκία και δρουν στην περιοχή. Και οι 13 συλληφθέντες παραμένουν άφαντοι.

Στην περιοχή της Αφρίν, οργανώσεις που συνδέονται με τον φιλοτουρκικό SNA συνέλαβαν τουλάχιστον 31 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, σε έξι από τις περιοχές της περιοχής.

«Μόνο πέντε κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι 62 συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε η STJ.

«Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ακριβή ημέρα σύλληψης ενός ατόμου, ούτε την περίοδο που πέρασαν οι κρατούμενοι στα μπουντρούμια μιας συγκεκριμένης φατρίας πριν μεταφερθούν σε άλλα μέρη», είπε πηγή του SNA στη STJ.

«Σε αρκετές περιπτώσεις, οι κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το ένα κέντρο κράτησης στο άλλο, εμφάνισαν σημάδια υπερβολικού ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων και είχαν σκισμένα ρούχα».

Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες ελέγχουν την Αφρίν από τον Μάρτιο του 2018, όταν ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε μια διασυνοριακή επίθεση για να στοχεύσει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες κρατούσαν την περιοχή από το 2012 έως τότε.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο τουρκικός στρατός και οι συνδεδεμένες με αυτούς συριακές ισλαμιστές ένοπλες ομάδες, γνωστές ως Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), μετονομάστηκε πλέον σε Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση και κατέλαβαν από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τις συνοριακές πόλεις Ρας αλ Αΐν και Τελ Αμπιάντ.

Μια έκθεση που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο από την Ανεξάρτητη Διεθνή Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία ανέφερε επίσης ότι ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία SNA συνεχίζει να συλλαμβάνει παράνομα Κούρδους πολίτες σε περιοχές υπό τουρκική κατοχή στη βόρεια Συρία, όπως στην Τελ Αμπιάντ, την Αφρίν και τη Ρας αλ Αΐν.

Τον Σεπτέμβριο, τέσσερις συριακές οργανώσεις κάλεσαν τα Ηνωμένα Έθνη να πιέσουν την Τουρκία να βάλει τέλος στη συστηματική πρακτική των αυθαίρετων συλλήψεων στη βόρεια Συρία από ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr