Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία ότι σκότωσε με ντρόουν 3 στρατιώτες των SDF κοντά στην Κομπάνι

Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία ότι σκότωσε με ντρόουν 3 στρατιώτες των SDF κοντά στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις στρατιώτες των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, σκοτώθηκαν από επίθεση τουρκικού ντρόουν κοντά στην Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσαν οι SDF, κατηγορώντας την Τουρκία. Επιβεβαιώνεται η είδηση που σας μεταδώσαμε νωρίτερα [διαβάστε εδώ].

Το πρωί του Σαββάτου, τρεις στρατιώτες των SDF πήγαν στην Κομπάνι για ιατρική περίθαλψη και καθώς έφευγαν από την πόλη «δέχτηκαν επίθεση από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος», αναφέρει ανακοίνωση των SDF, που είναι ο κύριος εταίρος του Διεθνούς Συνασπισμού που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Οι τρεις που σκοτώθηκαν ταυτοποιήθηκαν ως οι Hozan Qamishlo, Gali Aleppo και Amed Afrin.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή της Κομπάνι αυτή την εβδομάδα.

Την Τετάρτη δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Ο γενικός διοικητής των SDF, στρατηγός Μαζλούμ Αμπντί, καταδίκασε την επίθεση και κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας την Κυριακή ισχυρίστηκε ότι «απέτρεψε άλλη μια απόπειρα επίθεσης και εξουδετέρωσε 5 τρομοκράτες των PKK/YPG».

Δεν διευκρίνισε τις επιχειρήσεις, αλλά είπε ότι δεν θα επιτρέψει στις κουρδικές δυνάμεις του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να διαταράξουν την ασφάλεια στην «περιοχή της Πηγής Ειρήνης», αναφερόμενη στην παράνομα κατεχόμενη από την Τουρκία ζώνη της βόρειας Συρίας που καλύπτεται έως το 2019 συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που τερμάτισαν την τουρκική εισβολή «επιχείρηση Πηγή Ειρήνης» και απώθησαν τις κουρδικές δυνάμεις από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η περιοχή κατάπαυσης πυρός περιλαμβάνει και την Κομπάνι.

Αυξάνονται οι φόβοι στη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα) για πιθανή νέα τουρκική στρατιωτική εισβολή μετά τις απειλές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι «δεν έχει υπομονή» με τις κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή Τελ Ριφάτ βόρεια του Χαλεπίου.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι Κούρδοι χρησιμοποιούν αυτήν την περιοχή ως βάση για να εξαπολύσουν επιθέσεις στις τουρκικές θέσεις. Οι SDF αρνούνται την κατηγορία.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του είναι προσηλωμένη στις εκεχειρίες του 2019.

«Αν και υπάρχουν κατά καιρούς παραβιάσεις, συγκρούσεις και επιθέσεις, η κατάπαυση του πυρός και η σταθερότητα συνεχίζονται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται γενικά», είπε.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές εισβολές στη βόρεια Συρία από το 2016 εναντίον Κούρδων μαχητών που η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του PKK και απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr