Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι ζητούν από τους Κούρδους (SDF) να αποσυρθούν νότια του M4 για να μην επιτεθεί η Τουρκία

Οι Ρώσοι ζητούν από τους Κούρδους (SDF) να αποσυρθούν νότια του M4 για να μην επιτεθεί η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι Ρώσοι βρίσκονται σε συνομιλίες για την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων από τις περιοχές κοντά στην τουρκική κατοχική ζώνη στη βόρεια Συρία (μοβ στον χάρτη) προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία, δήλωσε στο BasNews πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις.

«Γίνονται σοβαρές συνομιλίες για την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων στα νότια του διεθνούς αυτοκινητόδρομου Μ4 που απέχει 32 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα», αποκάλυψε η πηγή, υπενθυμίζοντας ότι η κίνηση είναι σύμφωνη με προηγούμενη συμφωνία που έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2019 μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε ότι οι δυνάμεις των SDF στις περιοχές επαφής με τα τουρκικά σύνορα θα αντικατασταθούν από τον στρατό του συριακού καθεστώτος.

Ο αυτοκινητόδρομος M4 είναι στρατηγικής σημασίας διότι κινείται κατά μήκος της βόρειας Συρίας. Περνά ακριβώς κάτω από τη τουρκική κατοχική ζώνη (μοβ χρώμα). Ο έλεγχός του από τη Ρωσία και τον συριακό στρατό θα σημάνει την αρχή της επιστροφής της κυριαρχίας του Άσαντ στη βόρεια Συρία.

«Οι Ρώσοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσουν τους SDF να συμφωνήσουν στην απόσυρση από τις συνοριακές περιοχές προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφικές επιπτώσεις στον απόηχο μιας άλλης στρατιωτικής επιχείρησης από την Τουρκία», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα έχει ήδη απειλήσει να πραγματοποιήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, τους οποίους θεωρεί «τρομοκρατικές οργανώσεις» και απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Μια άλλη πηγή δήλωσε στο BasNews ότι ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει προηγμένα βαρέα όπλα και ενισχύσεις στις περιοχές που είναι γνωστές ως Ανατολικός Ευφράτης σε συντονισμό με τις αμερικανικές δυνάμεις.

Αυτό έρχεται αφότου το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την περασμένη Τρίτη ψήφισμα για παράταση της άδειας έναρξης διασυνοριακών «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία για δύο ακόμη χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr