Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: «Εντυπωσιακός» ο ρυθμός ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνάμεων της Κίνας

ΗΠΑ: «Εντυπωσιακός» ο ρυθμός ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνάμεων της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκσυγχρονισμός των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων και οι κινήσεις του Πεκίνου για την απόκτηση πυραύλων με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών ανησυχούν τόσο το Κογκρέσο, όσο και αξιωματούχους Άμυνας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα πολιτικού περιεχομένου The Hill.

Το κατεστημένο στον τομέα της Άμυνας στις ΗΠΑ έχει γίνει μάρτυρας απειλών από το Πεκίνο που αναπτύσσονται ταχύτατα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών υπερηχητικών πυραύλων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, ένα πυρηνικό οπλοστάσιο που διευρύνεται, βήματα που γίνονται στο διάστημα και στον κυβερνοχώρο, αλλά και φαινομενικά καθημερινές απειλές κατά της Ταϊβάν.

«Είμαστε μάρτυρες μιας από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη γεωστρατηγική ισχύ που γίνεται αισθητή σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Μικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, στη διάρκεια μιας ομιλίας του για τις πρόσφατες προόδους που έχει σημειώσει η Κίνα στον αμυντικό τομέα.

«Μας προκαλούν ξεκάθαρα σε περιφερειακό επίπεδο και η επιδίωξή τους είναι να προκαλέσουν τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο». Η εν δυνάμει αλλαγή στην παγκόσμια ισορροπία ισχύος είναι ανησυχητική για τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Για δεκαετίες, οι ΗΠΑ διατηρούσαν τη θέση της πιο ισχυρής οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης παγκοσμίως.

Μία αλλαγή προς τη μεριά της Κίνας, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί άμεση απειλή, θα μπορούσε να ανατρέψει συμμαχίες στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, σε μία περίοδο κατά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Κίνας κλιμακώνουν την μεταξύ τους αντιπαράθεση στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Μικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Τζον Χάιτεν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο ρυθμός στον οποίο η Κίνα αναπτύσσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες, είναι «εντυπωσιακός» προς την κατεύθυνση να ξεπεράσει τις ΗΠΑ «αν δεν κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr