Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για περιφρόνηση του Κογκρέσου διώκεται ο Στιβ Μπάνον του Τραμπ

Για περιφρόνηση του Κογκρέσου διώκεται ο Στιβ Μπάνον του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν εις βάρος του Στιβ Μπάνον, επί μακρόν συμβούλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δεν συμμορφώθηκε με κλήτευση που εκδόθηκε από επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπωνπου ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Μπάνον αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις κλητεύσεις που στόχο είχαν αναζήτηση εγγράφων και την κατάθεσή του, επικαλούμενος την επιμονή του Τραμπ -που έχει ήδη απορριφθεί από έναν δικαστή- ότι οι επικοινωνίες του προστατεύονται από το νομικό δόγμα των προεδρικών προνομίων.

Ο Μπάνον, 67 ετών, κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου που αφορά την άρνησή του να εμφανιστεί να καταθέσει και την άρνησή του να προσκομίσει έγγραφα, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, υποσχέθηκα στους εργαζομένους του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι μαζί θα δείξουμε στον αμερικανικό λαό με λόγια και πράξεις ότι το υπουργείο τηρεί το κράτος δικαίου, ακολουθεί τα γεγονότα και τον νόμο και επιδιώκει δικαιοσύνη σε ίση βάση, σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ σε ανακοίνωσή του.

«Οι σημερινές κατηγορίες αντικατοπτρίζουν τη σταθερή δέσμευση του υπουργείου σε αυτές τις αρχές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη στη Συρία εξέχων Αμερικανός ισλαμιστής δημοσιογράφος

STAR WARS: Η Ρωσία αναπτύσσει νέο όπλο «νέφους θραυσμάτων» για την εξόντωση των δορυφόρων Starlink του Μασκ – Φόβοι του ΝΑΤΟ για χάος στο διάστημα

Ο Νετανιάχου σκοπεύει να καταγγείλει την Τουρκία στον Τραμπ

Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου συζήτησαν για εξοπλιστικά, ενέργεια, διασυνδεσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν: «Οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ισραήλ θα λάβει πολύ αυστηρή απάντηση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr