Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Να εμβαθύνουμε τις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού

Μέρκελ: Να εμβαθύνουμε τις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος ώστε να διερευνήσει την προέλευση των ασθενειών και χαιρέτισε τη δημιουργία μιας νέας συμβουλευτικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για επικίνδυνα παθογόνα νοσήματα.

«Πρέπει να είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι όταν πρόκειται να μάθουμε από πού προέρχονται οι ασθένειες και οι επιδημίες», είπε σε μια σύνοδο κορυφής που διοργάνωσε ο ΠΟΥ σχετικά με τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία COVID-19.

Στην ίδια ομιλία, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της για πιο αξιόπιστη χρηματοδότηση του οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ και είπε ότι υποστήριξε τη δημιουργία μιας διεθνούς συνθήκης για την πανδημία.

Η Ευρώπη έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας για άλλη μια φορά, ωθώντας ορισμένες κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν εκ νέου αντιδημοφιλή lockdown ενόψει των Χριστουγέννων και να διεγείρουν τη συζήτηση για το εάν τα εμβόλια από μόνα τους αρκούν ή όχι για να ελέγξουν τον Covid-19.

Η Ευρώπη έχει τις περισσότερες από τις μισές κοινές λοιμώξεις 7 ημερών παγκοσμίως και περίπου το ήμισυ των νεότερων θανάτων, με βάση τον απολογισμό του Reuters.

Η πρόσφατη αναταραχή έρχεται καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού έχουν σημαδέψει τους χειμερινούς μήνες και την εποχή της γρίπης.

Η ήπειρος ήταν μια από τις πρώτες περιοχές στον κόσμο που ανέπτυξε εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ωστόσο σε μέρη της ηπείρου παρατηρείται αναζωπύρωση των κρουσμάτων, με ορισμένες χώρες να βιώνουν τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης από την πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr