Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος πολιτικός: Η Τουρκία με όπλα μισθοφόρων και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα υποστεί ήττα στη Συρία

Κούρδος πολιτικός: Η Τουρκία με όπλα μισθοφόρων και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα υποστεί ήττα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου του συροκουρδικού σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης PYD, Μπαντρέν Χάμο, μίλησε στο κουρδικό πρακτορείο ANHA, για τους σκοπούς και τις επιπτώσεις του τουρκικού καθεστώτος στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της περιοχής γενικότερα.

Ο Μπάντρεν θεωρεί ότι «η αντίσταση του [κουρδικού] λαού έχει μεγάλο αντίκτυπο στη διεθνή κοινή γνώμη, αποκάλυψε τα γεγονότα και είναι μια νίκη επί του φασισμού στο πρόσωπο του Ερντογάν και του στρατού του».

Είπε ότι «η τουρκική κατοχή επανήλθε χρησιμοποιώντας ντρόουν που στοχεύουν αμάχους στη Β/Α Συρία», τονίζοντας ότι «η ιστορία του τουρκικού κράτους είναι γεμάτη αίμα».

Αναφερόμενος στη σιωπή των εγγυητριών κρατών [Ρωσία, ΗΠΑ], είπε ότι είναι εταίροι σε αυτές τις επιθέσεις, που δίνουν νομιμοποίηση στην Τουρκία και «είναι ντροπή να στέκονται ενάντια στους ενωμένους λαούς και να συνεργάζονται με ένα φασιστικό κράτος όπως το τουρκικό κατοχικό κράτος».

Και συνέχισε, «Οι Ρώσοι προσπαθούν να θέσουν την ANNES [Autonomous Administration of North and East Syria] υπό πίεση, νομίζοντας ότι μπορούν να μας αποτρέψουν από τις αρχές που έχουμε διακηρύξει από την ίδρυσή μας».

Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Δαμασκού και της Άγκυρας, ο Μπάντρεν είπε:

«Οι τουρκικές δηλώσεις δεν μπορούν να εκληφθούν ως ένδειξη της [πραγματικής] φύσης των σχέσεων.

»Για παράδειγμα, η Τουρκία ισχυρίζεται ενώπιον όλου του κόσμου ότι είναι εναντίον της κυβέρνησης της Δαμασκού, αλλά ταυτόχρονα, συμμετέχει μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών της σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Δαμασκού και τη Ρωσία και κάνει όλες τις παραχωρήσεις για να τερματίσει το δημοκρατικό σχέδιο [το σχέδιο δημοκρατικής Συρίας των Κούρδων]».

Σημείωσε ότι «θα ήταν καλύτερο για τη Ρωσία να δημιουργήσει μια κατάλληλη βάση για διάλογο μεταξύ της AANES και της κυβέρνησης της Δαμασκού».

«Εάν όλες οι φασιστικές δυνάμεις του κόσμου ενωθούν πριν από το σχέδιό μας, δεν θα τα παρατήσουμε, γιατί η αντίσταση δημιουργήθηκε για να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις, καλώντας όλες τις συνιστώσες να σταθούν μαζί ενάντια στο τουρκικό κατοχικό κράτος».

Ολοκλήρωσε σημειώνοντας ότι το φιάσκο του τουρκικού κατοχικού κράτους στην Υεμένη, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και άλλα κράτη στα οποία επενέβη με τα όπλα μισθοφόρων και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα επαναληφθεί σύντομα σε όλη τη συριακή επικράτεια, θα απελευθερωθεί ολόκληρη η κατεχόμενη [από την Τουρκία] περιοχή και θα επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr