Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Τι είπαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι για την Τουρκία και το προσφυγικό

Γερμανία: Τι είπαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι για την Τουρκία και το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως «μαζικά περιορισμένα» περιγράφει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στην Τουρκία η Προγραμματική Συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) και τονίζει ότι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία δεν θα κλείσουν κεφάλαια και δεν θα ανοίξουν νέα.

«Η Τουρκία παραμένει για μας, παρά τις ανησυχητικές εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και τις εντάσεις στην εξωτερική πολιτική, ένας σημαντικός γείτονας της ΕΕ και εταίρος του ΝΑΤΟ.

»Ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων με καταγωγή από την Τουρκία δημιουργεί μια ιδιαίτερη εγγύτητα μεταξύ των χωρών μας και αποτελεί ασφαλώς κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας» αναφέρουν οι μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι και προσθέτουν:

«Η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων έχουν δραστικά περιοριστεί.

»Γι’ αυτό δεν θα ανοίξουμε κανένα νέο κεφάλαιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων και δεν θα κλείσουμε κανένα που είναι ήδη ανοιχτό.

»Θα δώσουμε πνοή στην ατζέντα διαλόγου ΕΕ – Τουρκίας και θα επεκτείνουμε την ανταλλαγή απόψεων με την κοινωνία των πολιτών και τα προγράμματα νεολαίας».

Οπλικά συστήματα

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων, μεγάλο μέρος των οποίων αφορά την Τουρκία, η Συμφωνία αναφέρεται σε μια «περιοριστική πολιτική» και «πιο δεσμευτικούς κανόνες».

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε, μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας, έναν αντίστοιχο ευρωπαϊκό Κανονισμό για τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων.

»Τασσόμαστε υπέρ και ενός εθνικού νομοθετικού πλαισίου για τον περιορισμό εξαγωγών όπλων.

»Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε την κοινή θέση της ΕΕ με τα οχτώ κριτήρια που έχουν τεθεί, αλλά και με τις πολιτικές Αρχές της κυβέρνησης για την εξαγωγή όπλων και άλλων εξοπλισμών σε ένα τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο.

»Μόνο σε αιτιολογημένες μεμονωμένες περιπτώσεις, οι οποίες θα πρέπει να τεκμηριώνονται επαρκώς κατά τρόπο κατανοητό για την κοινή γνώμη, ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρέσεις.

»Δεν εγκρίνουμε εξαγωγές όπλων σε κράτη που μπορεί να αποδειχθεί άμεσα ότι συμμετέχουν στον πόλεμο της Υεμένης» επισημαίνεται.

Για το προσφυγικό

Σε ό,τι αφορά τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου, η Προγραμματική Συμφωνία αναφέρει ότι η ΕΕ και η Γερμανία «δεν θα πρέπει να είναι ευάλωτες σε εκβιασμούς» και επισημαίνει:

«Θέλουμε να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο άνθρωποι να εργαλειοποιούνται για γεωπολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα.

»Για αυτό υπερασπιζόμαστε συμφωνίες κράτους δικαίου με τρίτες χώρες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr