Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκουτέρες: Μην τιμωρείτε τους Αφρικανούς για την μετάλλαξη «Όμικρον»

Γκουτέρες: Μην τιμωρείτε τους Αφρικανούς για την μετάλλαξη «Όμικρον»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε τη Δευτέρα «πολύ ανήσυχος» για την απομόνωση της Νότιας Αφρικής, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλαν πολλές χώρες με αφορμή τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον.

Οι Αφρικανοί «δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το ανήθικα χαμηλό επίπεδο των εμβολίων που είναι διαθέσιμα στην Αφρική και δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν επειδή εντόπισαν και μοιράστηκαν επιστημονικές και υγειονομικές πληροφορίες, ουσιώδους σημασίας, με τον υπόλοιπο κόσμο», τόνισε.

«Όπως λένε άλλοι και εγώ εδώ και πολύ καιρό, το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη παραλλαγών» του νέου κορονοϊού, πρόσθεσε.

«Ανησυχώ πολύ για την απομόνωση των χωρών της νότιας Αφρικής λόγω των νέων περιορισμών που συνδέονται με την Covid-19», συνέχισε ο Γκουτέρες.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει εντοπιστεί σε πολλές άλλες χώρες τις τελευταίες ημέρες, ιδίως στην Ευρώπη.

Ευχαριστώντας την κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα της Νότιας Αφρικής επειδή «έδρασε γρήγορα, εντοπίζοντας αυτή τη νέα παραλλαγή», ο Γκουτέρες κάλεσε όλες τις χώρες να σκεφτούν την πιθανότητα να κάνουν επαναλαμβανόμενα τεστ στους ταξιδιώτες αλλά και να λάβουν «άλλα, κατάλληλα και πραγματικά αποτελεσματικά μέτρα» για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, επιτρέποντας να συνεχιστούν τα ταξίδια.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής εξέφρασε τη λύπη της το Σάββατο για το κλείσιμο των συνόρων πολλών χωρών για τους πολίτες της, τονίζοντας ότι αισθάνεται ότι «την τιμωρούν» επειδή εντόπισε την παραλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης» του διεθνούς οργανισμού

Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Η προστασία των Κούρδων πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως» – Μήνυμα προς τους «εξωτερικούς δρώντες» στη Συρία

Κλιμάκωση της έντασης: Ο Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν με στρατιωτική δράση

Συρία: Η ΥΠΕΞ των Κούρδων της Συρίας με επιστολή της στο ΣΑ του ΟΗΕ αμφισβητεί τη νομιμοποίηση του «μεταβατικού προέδρου» Άχμεντ αλ-Σάρα (Γκολάνι)

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr