Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Τούρκων κατά του PKK στη Ν/Α Τουρκία

Σε εξέλιξη εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Τούρκων κατά του PKK στη Ν/Α Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές δυνάμεις Ασφαλείας διεξάγουν μεγάλη εκκαθαριστική επιχείρηση κατά του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μους της Ν/Α Τουρκίας (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν). Η στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK έχει την επωνυμία «Eren Kış-11 Şenyayla».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την επιχείρηση, αυτή διεξάγεται υπό την καθοδήγηση της Περιφερειακής Διοίκησης Χωροφυλακής της Ντερσίμ και συμμετέχουν 1.300 άνδρες, οι οποίοι είναι κομάντος της χωροφυλακής και των ειδικών επιχειρήσεων (JÖH) και μονάδες χωροφυλάκων που συνδέονται με τις επαρχιακές διοικήσεις χωροφυλακής Ντιγιάρμπακιρ και Μους.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε η επιχείρηση «Eren Kış-10 Çemçe-Madur» στο Άγρι, στο Ερζερούμ και στο Καρς.

Η πρώτη επιχείρηση, «Eren Kış 1», ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Μπέστα του Σιρνάκ με τη συμμετοχή 1.550 ανδρών της ειδικής αστυνομίας, καταδρομέων και Φρουρών των Χωριών.

Επιχειρήσεις με την επωνυμία «Eren» συνεχίζονται εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες σε Ντιγιάρμπακιρ, Μαρντίν, Ντερσίμ, Σιρνάκ, Χακάρι, Άγρι, Μπιτλίς, Ιγκντίρ, Καρς, Αρνταχάν και σε διάφορες συνοριακές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr